spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

AFACEREA SOMERILOR: Sefa ITM Husi s-a pensionat!

- Advertisement -

STRATEGIE Sefa ITM Husi, Emilia Escu, cercetatã de DNA în dosarul angajãrilor fictive, s-a pensionat la cerere! Femeia, aflatã în centrul scandalului privind fraudarea Legii Somerilor, a ales sã pãrãseascã în acest fel institutia, dupã ce procurorii au strâns probe care pot demonstra cã ea, împreunã cu angajata ALOFM Husi, Mirela Anton, au pus la cale sute de angajãri fictive. Anton a fost nevoitã sã plece, de asemenea, din sistem, dându-si demisia în aceste zile. Gurilele rele sustin cã Mirela Anton ar fi, de fapt, si pricina întregului scandal, dupã ce s-ar fi certat cu un coleg din Agentie, pentru un post de sef, râvnit de ambii. Supãrat cã îi este împiedicatã ascensiunea, colegul, cunoscãtor al „Afacerii Somerilor”, se pare cã a turnat-o pe Anton la Politie.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Vaslui a confirmat faptul cã Emilia Escu s-a pensionat la cerere, desi ancheta DNA care o vizeazã, tocmai din postura de coordonatoare a filialei locale a ITM, este în toi. Procurorii au realizat un adevãrat maraton al audierilor, 506 persoane, din rândul celor care, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj fãrã sã aibã dreptul, au acceptat sã fie angajati fictiv. La întrebãri au fost luati si patronii husenii care au acceptat astfel de practici. Prejudiciul estimat de anchetatori, pânã acum, este în jurul smei de 16 miliarde de lei vechi. Multi din cei audiati au recunoscut faptul cã nu au muncit niciodatã la societãtile care le sunt trecute pe cartea de muncã dar, cu ajutorul celor douã, Escu si Anton, au beneficiat de somaj, dupã ce anterior, le dãduse toate actele, ca pentru angajare. Procurorii au descoperit acte întocmite ilegal, state de platã cu semnãturi false, dar si dosare de somaj incomplete. În momentul de fatã, spun anchetatorii, arhiva cu toate actele ALOFM Husi este sigilatã, iar procurorii vor sã verifice hârtie cu hârtie.

Când doi se bat, câstigã DNA-ul!

Unii sustin cã întreaga situatie ar fi ajuns în atentia autoritãtilor dupã ce Mirela Anton si un coleg din ALOFM Husi s-ar fi certat de la un post „mai sus”, pe care îl râvneau si unul si altul. Colegul, care avea cunostintã despre cum se învârteau dosarele cu someri fãrã drept, a sesizat organele de anchetã. Probabil, nici el nu a anticipat efectul dezvãluirilor sale si faptul cã sute de oameni vor fi anchetati, iar mai multi patroni – oameni de afaceri importanti din Husi – vor fi chemati sã dea explicatii pentru o serie de acte false, în fata procurorilor.

Emilia Escu, o pensie linistitã!

Din declaratia de avere din 2012, rezultã faptul cã Emilia Escu, desi a avut doar un salariu de 2000 de lei, a reusit sã agoniseascã o avere deloc de neglijat. Detine un teren intravilan (1200 mp), achizitionat în 2008, un apartament în Husi, cumpãrat în 2007, în suprafatã de 114,13 mp, o casã de locuit, cumpãratã în 2009, în suprafatã de 659,79 mp, dar si un apartament în Iasi, cumpãrat în 2007, în suprafatã de 49,31 mp. Datorii nu are deloc. Toate bunurile sunt pe numele ei, deoarece este cunoscutã povestea cu divortul de sotul Ioan Escu, inginerul de la Rompetal care, dupã ce a fost judecat 8 ani pentru înselãciune, a fost condamnat la 10 ani de închisoare si încarcerat în 2011. Atunci, Emilia Escu, pânã la pronuntarea instantei, a cãutat sã divorteze repede, sã ia toate bunurile pe numele ei în asa fel încât, în eventualitatea în care pãgubitii din dosar se vor îndrepta spre averea lor, pentru recuperarea prejudiciului, sã nu aibã ce gãsi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.