spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Sãptãmânã plinã pentru politistii de frontierã

- Advertisement -

ILEGAL Autoturisme furate, ori conducãtori auto care uzau de acte false sau expirate, dar si tigãri de contrabandã ori substante anabolizante descoperite în autocare sau microbuze, acesta este bilantul sãptãmânii trecute pentru politistii de frontierã de la vama Albita. Este un obicei pentru soferii care tranziteazã aceastã vamã fãrã a avea documentele în ordine sã prefere orele târzii, sau ziua de duminicã, sperând în vigilenta mai scãzutã a politistilor de frontierã.

Microbuz cu acte expirate

Miercuri, 14 august în jurul orelor 22.30, Anatolie L., cetãtean moldovean în vârstã de 29 ani, conducând un microbuz marca Mercedes, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitãtilor necesare trecerii frontierei. Cu ocazia efectuãrii controlului de frontierã s-a constatat cã documentele prezentate pentru microbuz respectiv certificatul si numerele de înmatriculare erau expirate. Politistii de frontierã au întocmit celui în cauzã lucrare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de punere în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Vehicule cu acte false

Joi, 16 august, în jurul orei 17.00, o patrulã a politistilor de frontierã care desfãsura o misiune specificã de supraveghere si control pe D.E. 581, între Husi si Albita a oprit pentru control un autoturism marca Peugeot model 406, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetãteanul român Teodor Marian H., în vârstã de 30 de ani. Cu ocazia controlului s-a constatat cã documentele prezentate de conducãtorul auto, respectiv asigurare tip carte verde si certificat de inspectie tehnicã periodicã, nu îndeplinesc conditiile de formã si fond ale unor documente autentice, înscrisurile fiind false. Soferul s-a ales cu dosar penal pentru sãvârsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulatie în România.

Tot joi, în jurul orei 20, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor necesare trecerii frontierei, Vitalie A., cu dublã cetãtenie, românã si R. Moldova, în vârstã de 52 de ani, conducând ansamblul de vehicule format din autocamionul marca DAF si o semiremorcã marca Hermanns. În urma verificãrilor efectuate asupra documentelor prezentate la controlul de frontierã, politistii de frontierã au constatat cã numerele de înmatriculare atribuite celor douã vehicule sunt radiate din circulatie. Politistii de frontierã au întocmit, pe numele bãrbatului în cauzã, lucrare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numãr fals de înmatriculare si tractarea unei remorci cu numãr fals de înmatriculare.

Limuzinã furatã, descoperitã la vama Albita

Duminicã, 18 august, în jurul orelor 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor necesare trecerii frontierei, Sergiu F., în vârstã de 43 ani, cu dublã cetãtenie românã si moldoveneascã, conducând un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Republica Moldova. În urma verificãrilor, politistii de frontierã au constatat cã autovehiculul în cauzã figureazã ca fiind declarat furat din Letonia. Politistii de frontierã au întocmit soferului dosar penal pentru infractiunea de furt, iar autovehiculul, în valoare de 22.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea recuperãrii acestuia de cãtre proprietar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.