spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

România are peste cinci milioane de pensionari şi una dintre cele mai mici pensii medii din Europa

- Advertisement -

Numărul pensionarilor a ajuns, în luna august, la aproape cinci milioane şi jumătate. Din această cauză, susţinerea lor de la bugetul de stat devine din ce în ce mai dificilă. Cei mai mulţi pensionari din România, peste cinci milioane, au pensii sub 1.000 de lei.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numărul pensionarilor depăşeşte în multe judeţe populaţia activă. Statistica arată că această situaţie se înregistrează în două din trei judeţe ale ţării. Judeţele cu cei mai mulţi pensionari raportaţi la numărul de salariaţi sunt Giurgiu şi Teleoman. Aici, pensionarii sunt de două ori mai mulţi decât cei angajaţi.

Pensia medie în România este printre cele mai mici din Europa, la un nivel de numai 160 de euro. Cel mai bine la acest capitol stă Luxemburgul, unde pensia medie ajunge la 3.000 de euro. Adică de aproape 20 de ori mai mare decât a unui pensionar din ţara noastră.

Şi în Italia, Franţa sau Spania, bătrânii au pensii mai bune ca la noi. Pensia din aceste ţări este de aproximativ 5 ori mai mare decât în România.

antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.