spot_img
spot_imgspot_img
12.3 C
Vaslui
19-mai-2024

Vasluiul, sub cod galben de ploi (foto)

- Advertisement -

Judetul Vaslui se aflã, de ieri la prânz, pânã disearã, la ora 18, sub avertizare de cod portocaliu de precipitatii, la fel ca majoritatea judetelor din Moldova, exceptând Galatiul. Pentru a nu se repeta situatia de anul trecut, când, datoritã revãrsãrii râului Bârlad, mai multe zone, inclusiv de locuinte, au fost inundate, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã a derulat, împreunã cu structurile din subordine, un exercitiu tactic în zona Miclesti.

Nu mai putin de 24 de judete, printre care si Vaslui, Bacãu, Neamt, Suceava, Iasi sau Botosani, se aflã, pânã disearã, sub incidenta unei avertizãri de cod galben de ploi. În alte 9 judete, din nordul Munteniei, inclusiv vestul judetelor Vrancea si Buzãu, cantitãtile de precipitatii prognozate a cãdea în urmãtoarele ore au impus ieri declararea avertizãrii de cod portocaliu. Conform Institutului National de Meteorologie si Hidrologie, „în intervalul mentionat, instabilitatea atmosfericã se va manifesta în cea mai mare parte a tãrii prin averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului si, izolat, cãderi de grindinã. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, precum si în vestul si sudul Transilvaniei, cantitãtile de apã vor depãsi 25- 30 l/ mp”. Prefectul judetului Vaslui, Andrei Puicã, a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã, ulterior fiind organizat un exercitiu tactic „Activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã si a fortelor specializate pentru limitarea si înlãturarea urmãrilor inundatiilor produse în aval de acumularea Mânjesti”. Deocamdatã, nu sunt motive de îngrijorare cu privire la eventualele inundatii, cotele apelor râurilor din judet fiind destul de mici. Totusi, s-a cerut tuturor factorilor responsabili sã monitorizeze situatia pe principalele cursuri de apã si, în caz de nevoie, sã se ia mãsuri pentru a interveni în vederea evitãrii revãrsãrii râurilor.

Exercitiu tactic la Mânjesti

Conform programului de mãsuri al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã (CJSU) pe anul 2014, în data de 14 mai, începând cu ora 11.00, s-a desfãsurat un exercitiu cu titlul „Activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã si a fortelor specializate pentru limitarea si înlãturarea urmãrilor inundatiilor produse în aval de acumularea Mânjesti”. Coordonarea exercitiului s-a fãcut de cãtre presedintele CJSU, prefectul judetului Andrei Puicã si de cãtre vicepresedintele comitetului, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.