spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Erau cãutati de Politie si au apãrut la…televizor!

- Advertisement -

Rãsturnare de situatie în cazul Andreei Mihai si a celor doi copii ai sãi!

SURPRIZÃ Cei doi soti, Andrei si Andreea Simona Mihai din Bârlad, care sunt cãutati de politia din Bârlad ca sã se punã în aplicare o hotãrâre judecãtoreascã, pentru a le fi dati cei doi copii în plasament familial, au apãrut la televizor, în cadrul unei emisiuni de stiri. “ Mã simt ca în <<Inamicul Statului>>. Suntem traumatizati. Ne iubim copiii”, au declarat, pentru Antena 1, pãrintii celor doi micuti, care neagã vehement cã ar consuma etnobotanice. Desi nu s-au întors acasã, ei au spus cã au fãcut recurs împotriva sentintei judecãtorilor de la Tribunalul Vaslui la Curtea de Apel Iasi, recurs înregistrat pe 31 iulie si care urmeazã a se judeca. Cu alte cuvinte, pentru a le fi luati copiii, DASPC Vaslui trebuie sã mai astepte. “Lãsãm sã vedem ce spune legea.” a spus Ionel Brãtianu, psiholog si reprezentantul Protectiei Copilului în acest caz. Andrei Mihai a spus cã totul este o rãzbunare a unui fost ofiter SRI pe care l-a bãtut si cã ei nu doresc altceva decât sã-si creascã linistiti copiii.

Cazul familiei Andrei Nicolae si Andreea Simona Mihai, despre care v-am relatat sãptãmâna trecutã cã au plecat în pelerinaj la mânãstiri, cu douã zile înainte ca judecãtorii vasluieni sã emitã o Ordonantã Presedentialã prin care copiii lor sã ajungã în plasament, este departe de a se termina. Cei doi soti Mihai, cãutati de politistii bârlãdeni pentru a pune în aplicare hotãrârea judecãtoreascã, au apãrut sâmbãtã, 16 august, la Observatorul Tv al postului Antena 1, unde au declarat cã sunt socati de ce li se întâmplã. Nu s-a precizat exact unde se aflau, cei doi spunând cã sunt în concediu si abia au aflat cã autoritãtile îi considerã periculosi pentru copii. El mai spune cã avea o familie fericitã, pânã când a lovit un fost ofiter SRI. “Suntem oripilati, traumatizati si nu întelegem, ne iubim copiii, ce am fãcut atât de rãu? Toti prietenii si toatã familia care este îngrijoratã, vrem sã le spunem sã nu fie îngrijorati, pentru cã nu facem nimic rãu copiilor. Pur si simplu îi iubim si stãm cu ei”, a declarat pentru Observator, Andreea Simona Mihai. Sotul ei, Andrei, spune cã au plecat în concediu si autoritãtile stiau cã pleacã. “L-am întrebat pe domnul Brãtianu, <<vrem sã stim si noi, vreti sã ne luati copiii, va fi vreun proces?>> si dumnealui ne-a spus cã nu trebuie sã ne facem absolut nicio grijã, cã suntem o familie în regulã, cã a fost totul o formalitate, cã nu va fi niciun proces si chiar ne-a încurajat, ne-a zis: <<Plecati în concediu, cã aveti nevoie>>“, a spus si Andrei Mihai la postul Antena 1. Pentru cã sunt hotãrâti sã lupte ca sã nu le fie luati copiii, ei au înaintat recurs la sentinta datã de judecãtorii Tribunalului Vaslui, precum si la executarea acesteia de cãtre executorul judecãtoresc, prin care copiii familiei urmau sã ajungã la o mãtusã paternã. Pe rolul Curtii de Apel Iasi, apar cele douã apeluri, care urmeazã sã fie judecate, dupã ce se va vedea dacã sunt depuse în termenul legal.

“Trupul meu este curat”

Despre faptul cã este acuzat de DGASPC Vaslui de consum de substante halucinogene si de violentã, Andrei Mihai s-a apãrat cu un rezultat al analizelor toxicologice, fãcut în luna aprilie, prin care se dovedeste cã nu are în corp asemenea substante (etnobotanice). El a pus consumul de droguri pe seama adolescentei sale zbuciumate si prin faptul cã era depresiv. “M-am hotãrât sã mã las, de fricã cã nu o sã mã mântuiesc. În acelasi timp am si solicitat ajutor specializat (internat de mai multe ori la dezintoxicare – n.r.). În drum spre Bisericã am fost oprit de nenumãrate ori de dealeri. Ceea ce ni se întâmplã este de-a dreptul halucinant!”, a spus Andrei Mihai. El a arãtat pe postul de televiziune respectiv un Buletin de analize, de la Toxicologie, de la un spital din Iasi, unde se vede cã rezultatul este negativ pentru substantele halucinogene cãutate.

“Lãsãm legea sã-si spunã cuvântul”

Contactat de noi, Ionel Brãtianu, psiholog în cadrul DGASPC Vaslui si cel care s-a ocupat de ancheta socialã a familiei celor doi tineri bârlãdeni, ne-a precizat cã nu stia de aparitia acestora pe un post national de televiziune. “Ei sunt cãutati în continuare, pentru cã sentinta datã este definitivã. Oricum, noi avem destule dovezi cã solicitarea noastrã este întemeiatã. S-a spus gresit la postul de televiziune respectiv cã statul vrea sã le ia copiii. Nu, ei vor merge în familia lãrgitã, la o mãtusã paternã. Ei nu au apãrut încã la Bârlad, dar dacã au fãcut recurs, desi eu stiu cã sentinta a rãmas definitivã, vom lãsa legea sã-si spunã cuvântul”, a spus Ionel Brãtianu pentru cotidianul nostru.

Reclamati la Politie

Vã reamintim cã Andrei Mihai si sotia sa, Simona, au ajuns în atentia Politiei Bârlad în urma unor scandaluri atât cu vecinii cât si în familie. Politia Bârlad a deschis pe numele lui mai multe dosare penale si astfel s-a constatat cã Andrei Mihai ar fi un împãtimit consumator de etnobotanice (substante halucinogene) si mai ales cã el împreunã cu sotia au un comportament care se bazeazã pe valori si convingeri mistico-religioase. “Ambii adulti au convietuit în diferite lãcasuri de cult crestin ortodox pe perioade scurte de timp, starea aceasta fiind sustinutã si încurajatã tacit prin aceea cã nu au convingerea unor manifestãri coerente, ei consumând substante halucinogene”, se motiveazã în sentinta datã de Tribunalul Vaslui, prin care DGASPC Vaslui a cerut ca celor doi sã le fie luati copiii, care sunt într-o situatie crescutã de risc. Evaluarea socio-familiarã a specialistilor de la DGASPC Vaslui, fãcutã în baza unei anchete sociale, sustine cã “pe fondul consumului de substante halucinogene (Depakine, Rivotril, Cipralex, Coaxil) tatãl devine violent atât în familie cât si în societate”, politistii monitorizându-l cu privire la comportamentul agresiv al acestuia. “Ca urmare a anchetei sociale fãcute, s-a considerat cã sunt indicii care atestã cã drepturile copiilor sunt încãlcate în mod voluntar de cãtre pãrinti, acestia nu dispun de abilitãtile parentale si nu constientizeazã consecintele pe care le poate avea neglijarea indiferent de forma concretã în care se manifestã. Situatia descrisã este un motiv pentru care s-a impus luarea mãsurii de protectie, prin interventia în regim de urgentã, pentru separarea copiilor de mediul familial, dovedit ca fiind abuziv si plasarea copiilor într-un mediu securizant, pe cale de ordonantã presedentialã”, se mai precizeazã în sentinta datã de Tribunalul Vaslui. Sesizarea cãtre DGASPC Vaslui a fost fãcutã de Politia Bârlad, pe data de 6 iunie. “Politia Bârlad a sesizat DGASPC Vaslui pe 6 iunie, cu privire la posibilele riscuri în dezvoltarea fizicã a celor doi minori din familia Mihai si am solicitat o evaluare. Am considerat necesar cã se impune o asemenea evaluare datoritã sesizãrilor care erau venite referitor la comportamentul tatãlui.”, ne-a precizat acum câteva zile comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.