spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Avem medici

- Advertisement -

MEDICI NOI… Odatã cu suplimentarea locurilor pentru medicii rezidenti, mai multe unitãti medicale din judetul Vaslui care se confruntau cu un deficit de medici, au primit un suflu nou. În urma solicitãrii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui a unui numãr de 65 de posturi de medici pentru unitãtile spitalicesti, judetului nostru i-a fost repartizat un numãr de 60 de posturi, dintre care s-au ocupat 59.

Faptul cã în acest an au optat atât de multi medici tineri pentru spitalele vasluiene este salutat de autoritãtile sanitare. “Ne bucurãm extrem de mult cã sunt medici tineri care au optat pentru specialitãtile vacante din judetul Vaslui. Îi asteptãm cu mare drag, sã vinã cât mai repede, pentru cã avem mare nevoie de ei. Îi vom sprijini cât de mult vom putea, mai ales cu integrarea în colectiv. Au optat foarte multi medicinisti pentru Vaslui, fatã de alte promotii, când au fost si 14 absolventi de medicinã. Este un lucru benefic, întrucât ei îsi vor definitiva pregãtirea, dupã care, vor avea un loc de muncã asigurat. A fost rezolvat în mare parte deficitul cronic de la Unitãtile de Primiri Urgentã, Epidemiologie, ATI, Oncologie, specialitãti ocolite în multi ani de tinerii medicinisti“, a declarat Luminita Costache, directorul adjunct al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui.

Spitalele mari, cele mai cãutate

La Spitalul Judetean Vaslui au optat câte doi medici rezidenti pentru specializãrile neonatologie, farmacie si chirurgie pediatricã, iar pentru medicina de labo­rator,oncologie medicalã, anestezie si terapie intensivã si epidemiologie, câte un absolvent de medicinã. Si la Spitalul de copii „Sfântul Nicolaie“ au fost ocupate în cea mai mare parte posturile unde se înregistra cea mai mare lipsa de personal. Pentru medicina de urgentã au optat 3 persoane, pentru neonatologie, neurologie pediatricã, pediatrie, ORL( câte 2 medici rezidenti), iar pentru pneumologie si epidemiologie câte unul. Cei mai multi absolventi de medicinã s-au orientatã cãtre Spitalul de urgentã “Elena Beldiman“ din Bârlad, acolo unde, gratie unui management extraordinar medicii au parte de salarii deosebite. Cele mai multe specializãri pentru care s-a optat au fost : pneumologie – 4, urmatã de medicina de urgentã si psihiatrie, câte 3 medici rezidenti, iar pentru specializãrile recuperare medicalã, fizicã si balneologie, ATI, oncologie, urologie, chirurgie generalã, ORL au optat câte un absolvent de medicinã. Dacã problema medicilor a fost rezolvatã în micã parte, nu acelasi lucru se poate spune despre cadrele sanitare medii, unde deficitul este în continuare mare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.