spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

O altã fatã a lui Titi înaintea demisiei: blând ca mielul la tãiere! (foto-video)

- Advertisement -

RÃZGÂNDEANU’… Primarul Bârladului, Titi Constantinescu, a arãtat ieri la conferinta de presã o altã fatã decât cea de mitocan coleric pe care o stim cu totii. A venit în fata presei locale adunate în biroul sãu blând ca mielul la tãiere, afisând o fatã de om întelegãtor. Desi a acuzat presa cã a prezentat eronat intentia sa de a demsiona, el si-a asumat toatã vina pentru aceasta, precizând cã n-a comunicat suficient cu jurnalistii. Titi a oferit presei prezente si varianta sa privind acuzatiile de comitere a infractiunii de conflict de interese, pe care i le aduc procurorii Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi, recunoscând cã a gresit si cã asteaptã verdictul judecãtorilor. Referitor la demisie, Titi a precizat cã se gândeste sã si-o dea, dar nu înainte de a mai consulta si alti medici specialisti, de la o clinicã din Bucuresti si în sedinta din 27 februarie va anunta CLM Bârlad ce decizie a luat, existând posibilitatea sã nu demisioneze încã. De fapt, toatã aceastã joacã de-a demisia a lui Titi este un joc politic murdar pe care primarul Bârladului îl face celor din conducerea PSD care îl vor plecat cât mai repede de pe scaunul de primar. La finalul conferintei de presã, bolnav fiind, primarul de Bârlad a avut puterea sã ciocneascã câte o cupã de sampanie cu jurnalistii prezenti în biroul sãu, pentru a marca împlinirea celor 62 de ani din viatã.

Biroul primarului Constantin Constantinescu a fost ieri plin ochi de jurnalisti locali din Bârlad si Vaslui veniti la conferinta anuntatã, în care Titi urma sã explice motivele pentru care a anuntat în ziarul sãu de casã cã demisioneazã din functie. Acesta, dupã ce a tinut douã zile în tensiune toatã suflarea bârlãdeanã si mai ales PSD-ul din Bârlad si Vaslui, a fãcut o altfel de conferintã, în care, smerit si întelegãtor, fãrã nervi si cuvinte jignitoare, a prezentat variantele sale atât în privinta dosarului penal de la Parchetul de pe lângã CA Iasi, în care este acuzat de conflict de interese, cât si în privinta demisiei. Referitor la ceea ce a apãrut în toatã presa localã, primarul si-a pus tãrânã în cap si a spus cã, desi el vede doar niste dezinformãri, recunoaste cã este vinovat în proportie de 90% pentru cã n-a comunicat cu toti jurnalistii. “Am dorit sã fac aceastã conferintã pentru a vã aduce la cunostintã unele lucruri legate de demisie si de dosarul de la Curtea de Apel Iasi. Am observat cã în presa localã si centralã au început sã aparã deja dezinformãri. Acestea au apãrut cu sigurantã din cauza faptului cã nu au existat informatii si mã fac vinovat de acest lucru, cã nu am comunicat cu jurnalistii. Nu am adus la cunostintã în anumite etape care este situatia mea la zi”, a spus primarul Constantinescu.

Cum a comis infractiunea de conflict de interese?!

Prima dezbatere a primarului a fost cea referitoare la dosarul aflat la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, în care a fost începutã urmãrirea penalã împotriva lui, pentru comiterea infractiunii de conflict de interese. În anul 2012 la DNA Iasi a ajuns o plângere înaintatã de un om de afaceri din Bârlad, prin care Titi Constantinescu si încã doi importanti constructori din Bârlad si Vaslui, erau acuzati de fapte de coruptie si deturnare de fonduri europene, în special privind proiectul “Reabilitarea Centrului Istoric al Bârladului”, care cuprindea refacerea Teatrului “V.I. Popa”, a Muzeului “Vasile Pârvan” si a parcului Teatrului “V.I. Popa”, proiect obtinut de CJ Vaslui si finantat din fonduri europene, cu peste cinci milioane de euro. Licitatia pentru executarea proiectului a fost câstigatã de SC Urban Proiect SA Bârlad, administrator fiind Viorel Dumitrasc, care, conform cercetãrilor DNA Iasi, a subcontractat nelegal firmei Constructii Consult SRL Bârlad o parte din lucrãri, excutate în perioada martie 2010-decembrie 2011, în valoare de 2,9 milioane de lei (29 miliarde de lei vechi). În cauzã, Viorel Dumitrasc si Titi Constantinescu au primit de la DNA la sfârsitul lunii decembrie 2012 solutia cercetãrilor. Dumitrasc a fost scos de sub urmãrire penalã, neîndeplinindu-se elementele constitutive ale comiterii infractiunii de coruptie reclamatã la DNA, însã pentru Titi Constantinescu procurorii au reusit sã probeze comiterea infractiunii de conflict de interese si au disjuns cauza la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, deoarece procurorii DNA nu au competente în a trimite în judecatã aceastã infractiune.

DNA Iasi trimite cauza spre solutionare la Parchetul Curtii de Apel Iasi

“În dosarul 63/P/2012, DNA Iasi dispune disjungerea cauzei nr. 63/P/2012 în privinta comiterii infractiunii de conflict de interese, faptã prevãzutã de art. 253 indice 1 c.p., comisã de numitul Constantin Constantinescu si declinarea competentei de solutionare a acesteia în favoarea Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi. În fapt, la executarea proiectului cu fonduri europene <<Reabilitarea Centrului Istoric al Bârladului>>, SC Urban Proiect SRL a subcontractat nelegal cãtre SC Constructii Consult SRL Bârlad în 2009 o parte din lucrãri, executate în perioada martie 2010 – decembrie 2011, în valoare de 2,9 milioane de lei. Constantin Constantinescu, în calitate de primar al municipiului Bârlad, a încheiat un act (contractul de subcontractare – n.r.) cu nesocotirea obligatiei de a se abtine, pe care functionarul o are atunci când este chemat sã îndeplineascã un act (licit) prin care se produce un folos pentru sine, sotul sau o rudã ori a unui afin pânã la gradul II sau persoane cu care s-a aflat în raport comercial ori de muncã pe cinci ani”, scrie negru pe alb procurorul DNA care a trimis cauza spre solutionare la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi. “Dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi dupã ce a fost instrumentat în prima fazã de procurorii de la structura teritorialã DNA. S-a dispus neînceperea urmãririi penale pentru fapte de coruptie si a fost trimis la noi pentru conflict de interese.”, a declarat pentru Vremea NOUÃ, anul trecut în februarie, procurorul Adina Bocai, purtãtorul de cuvant al Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Iasi.

Una spune DNA, alta spune Titi!

Primarul Titi s-a referit la o altã cauzã, nu la cea precizatã de DNA si anume la alte lucrãri, cum ar fi cele din cartierele noi ale Bârladului, de refacere si modernizare a strãzilor din noile cartiere, proiect în valoare de aproximativ 16 milioane de euro. “Un anumit om de afaceri din Bârlad a trimis o sesizare la DNA care, conform referatului DNA, s-a pus în miscare o actiune penalã referitor la acuzatii privind luare de mitã, dare de mitã si alte acuzatii. Dupã sesizare au venit la Primãrie ANI, DRAF, DNA si Agentia Nationalã pentru verificarea achizitiilor publice, care dupã ce au cercetat au spus cã <<anterior atribuirii contractului de executare a lucrãrii, societãtile respective au avut relatii comerciale cu firma primarului Constructii Consult>>. Problema se pune în felul urmãtor: licitatia pentru atribuirea lucrãrilor din Deal II (reabilitarea strãzilor), a fost câstigatã de douã firme – Transmir si Urbanproiect. Aceste lucrãri au fost câstigate anterior semnãrii contractului, cu mult timp înainte. Firma mea, Constructii Consult, unde eu am fost asociat cu 100 si pe urmã cu 75%, a avut relatii comerciale cu aceste douã firme la Muzeu, la canalizare si la un drum la Suletea si asta au gãsit în neregulã anchetatorii. Aceste lucrãri au fost anterioare semnãrii contractului si conform legii nu trebuia sã semnez contractul de executie a lucrãrilor, pentru cã avusesem relatii comerciale în urmã cu cinci ani cu cele douã firme”, a precizat primarul Constantinescu, aburind jurnalistii, cum cã el nu are nicio vinã si cã n-a stiut cã nu are voie sã semneze. Evident, el n-a fãcut nicio presiune asupra celor care au câstigat lucrãrile la licitatie ca sã-i dea firmei Constructii Consult lucrãri în subantreprizã, cei doi patroni i-au dat asa, de bunã voie, aceste lucrãri! “În vara anului trecut mi s-a adus la cunostintã cã DNA m-a scos de sub urmãrire penlã dar a disjuns cauza la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi. Pe 5 ianuarie am primit o ordonantã semnatã de procuror, în care spune cã << suspectul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele douã societãti comerciale cu care s-a aflat în relatii comerciale anterior semnãrii contractului de executie a lucrãrilor. El a îndeplinit douã acte din care a rezultat un folos material pentru cele douã firme. Dispune punerea în miscare a actiunii penale pentru comiterea infractiunii de conflict de interese în formã continuã. Urmeazã cel mai probabil ca dosarul sã ajungã la instantã si sã vedem ce decizie vor lua judecãtorii”, a spus Titi Constantinescu.

Uite demisia, nu e demisia!

Primarul a continuat apoi cu informarea jurnalistilor referitor la demisia sa, anuntatã în “exclusivitate” în ziarul sãu de casã vineri, 13 februarie. Asa cum am intuit si noi, primarul se joacã de-a demisia, el fluturând în fata liderilor PSD din Bârlad si Vaslui posibilitatea ca sã le facã o “bucurie”. Evident cã Titi a pus intentia sa de a demisiona, dar se mai gândeste dacã o va face, pe seama stãrii sale de sãnãtate precare. “Am tras cam mult de mine si nu a fost bine, cã totusi am o vârstã. Nu am ascultat de sfaturi si am clacat. Am crezut cã sportul si tenisul fac ca unele afectiuni sã disparã. Am avut o gripã rebelã, care m-a pus la pat. M-am dus la specialistii din Bârlad care m-au trimis la Iasi la un control fiind suspect de preinfarct. Acolo mi s-a fãcut o coronarografie si s-au constatat anumite probleme. În buletinul medical dat scrie clar cã am sindrom coronarian acut, anghinã pectoralã microvascularã HTA gradul III cu risc vascular înalt, insuficientã mitralã, insuficientã aorticã, diabet zaharat de tip 2. Mi s-a recomandat de doamna doctor Omete Gabriela sã o las mai moale cu stresul, sã mã gândesc la sãnãtatea inimii mele si sã iau o pauzã lungã. Eu am fãcut investigatiile la Iasi, sãptãmâna aceasta mã duc si la Bucuresti si dacã si acolo mi se spune cã e bine sã-mi iau o micã sau mare vacantã, o iau. Dupã ce vin de la Bucuresti, voi anunta în sedinta ordinarã de pe 26 februarie, dacã voi face cererea de demisie sau nu!”, a spus Titi Constantinescu.

“Nu comentez”

Titi n-a vrut sã facã niciun comentariu referitor la posibilele “motive” politice sau mai bine zis la luptele interne din PSD, stiindu-se de “rãzboiul” dintre el si deputatul Adrian Solomon, acesta din urmã sperând cã va ajunge primarul Bârladului în 2016. “Fiind posibilã sau nu demisia, nu pot sã fac niciun comentariu. Din ceea ce se scrie aproape nimic nu este adevãrat. Eu nu vorbesc despre Solomon, îi stiti stilul foarte bine.”, a spus Titi. Dupã încheierea conferintei de presã, primarul Constantinescu, desi bolnav, a ciocnit o cupã de sampanie cu jurnalistii prezenti la conferinta de presã.

http://youtu.be/mtaxKGuKCc0

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.