spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Functionari pe faras!

- Advertisement -

Noi disponibilizãri în institutiile din subordinea Consiliului Judetean

AFARÃ Zeci de functionari din institutiile din subordinea Consiliului Judetean Vaslui sunt pe cale sã-si piardã locul de muncã. Bugetul din acest an al acestor institutii nu suportã volumul mare de salarizare a personalului. Presedintele Vasile Mihalachi le-a spus-o în fatã directorilor: «Avem subalterni care taie frunzã la câini! Aveti grijã ce faceti pentru ca institutia sã vã functioneze. Trebuie sã faceti ceva, altfel plecãm toti acasã!” Mesajul a fost fãcut în cadrul recentei sedinte de Consiliu Judetean, la adoptarea bugetului institutiei. Pentru anul 2011, autoritãtile judetene vor avea de cheltuit 228.439.224 de lei. Banii pentru salarizare nu ajung decât pânã în luna octombrie.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean(CJ) Vaslui, le-a transmis sefilor institutiilor din subordine sã adopte un management “de crizã”, adicã reducerea drasticã a cheltuielilor materiale si, bineînteles, “sã umble” la posturi. Anuntul a fost fãcut în cadrul sedintei de CJ. «Avem subalterni care taie frunzã la câini! Aveti grijã ce faceti pentru ca institutia sã vã functioneze. Trebuie sã faceti ceva, altfel plecãm toti acasã, ne va paste somajul pe toti! Eu nu stau aici sã dau salarii, ci sã fac drumuri, poduri, sã aduc apã în casele cetãtenilor din zona ruralã”, a declarat Vasile Mihalachi. În acest an, banii bugetului CJ se duc în mare parte pe cheltuieli de personal si mai putin pe sectiunea de dezvoltare. «Sectiunea de dezvoltare mai poate fi numitã si sectiunea de stagnare» , a spus, cu amarã ironie, presedintele Mihalachi.

Sacul bugetar e cam gol!

Din venituri, sume defalcate din TVA si sume atrase, CJ Vaslui va avea de cheltuit anul acesta numai 228.439.224 de lei, cu câteva procente mai putin decât în 2010. Pentru anul acesta, cheltuielile institutiilor din subordine sunt acoperite în proportie de 66%. Per total, cheltuielile cu salarizarea functionarilor din aceste institutii este acoperitã în proportie de 93%. Banii s-ar termina aproape de luna octombrie. «La o privire generalã, salariatii din toate institutiile subordonate, si aici intrã si asistentii maternali, este mai mic cu 881. Au plecat anul trecut foarte multi, prin demisie. Deja am anuntat Ministerul Finantelor cã nu ajung banii. Sper sã plece urechea», a explicat consilierilor judeteni Aurel Anton, director executiv adjunct în cadrul CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.