spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

UPDATE: Bârlãdeanca datã dispãrutã în urma cutremurului din Italia, gasita moarta cu buletinul in mana!

- Advertisement -

UPDATE: Steluta Novac, femeia de 47 de ani data disparuta la cutremurul din Italia, a fost gasita decedata, in locuinta sa, cu buletinul in mana. Femeia era din comuna Zorleni, necasatorita si muncea de opt ani in Italia, avand grija de mama patronului Hotelului „Roma” din Amatrice. Steluta Novac nu era casatorita, fiind plecata in Italia pentru a asigura un trai mai bun parintilor sai. Ea a venit in aceasta vara acasa, in luna mai, dupa patru ani de cand nu-si mai vazuse parintii. Sora ei, Rusanda Novac, din comuna Zorleni, devastata de durere, nu stie cum sa-i anunte pe parinti, cei batrani nestiind ca sprijinul vietii lor, Steluta, a pierit sub daramaturi la cutremurul devastator care a avut loc acum trei zile in centrul Italiei, cand orasul Amatrice a fost aproape sters de pe suprafata pamantului. Familia a fost anuntata de la Consulatul Italiei, ca ei vor trimite in tara, pe cheltuiala lor,corpul neinsufletit al Stelutei Novac, la Zorleni, cel mai probabil acesta ajungand acasa in cursul zilei de luni. Vom reveni cu amanunte in cotidianul nostru de maine.

SPAIMÃ SI DURERE LA BÂRLAD Steluta Novac, de 47 de ani, din Bârlad, care lucra la restaurantul Hotelului “Roma” din Amatrice, acolo unde se presupune ca s-ar afla peste 70 de persoane încastrate în urma prãbusii la cutremur a clãdirii, se pare cã a decedat alãturi de o altã colegã de muncã a sa, botosãneanca Maricica Iosub. Dacã botosãneanca a fost gãsitã decedatã, bârlãdeanca Steluta Novac încã mai este cãutatã sub dãrâmãturi, familia sperând cã va fi gãsitã totusi în viatã. Vã reamintim cã un cutremur cu magnitudinea 6,0 grade pe scara Richter a avut loc, marti dimineatã, la 3.36, ora localã (4.36 ora României),  în centrul Italiei. Potrivit presei din Italia, 247 de persoane au murit si sute de oameni sunt prinsi sub dãrâmãturi.

Potrivit ziarului Emigrantul, ziarul diasporei care apare în Italia, numãrul românilor morti în cutremurul din Peninsulã ar fi destul de mare. “Maricica Iosub, o tânãrã din Botosani, care lucra la restaurantul Hotelului <<Roma>> din Amatrice, acolo unde se presupune cã s-ar afla peste 70 de persoane încastrate, a decedat alãturi de o altã colega de muncã a sa, Steluta Novac, de 47 de ani din Bârlad.”, este stirea preluatã de pe site-ul ziarului emigrantul.it . Deocamdatã nu se stie nimic despre Steluta Novac din Bârlad, ea fiind în continuare cãutatã sub dãrâmãturile restaurantului.

“Situatia din localitãtile afectate de cutremurul din 24 august a ajuns la cote dramatice. Numãrul oficial al victimelor este de 247, desi neoficial a depãsit 280. Aceasta în conditiile în care multe dintre persoanele decedate trebuie recunoscute de familii. Pompierii, militarii, toate fortele de ordine, Protectia Civilã italianã, voluntari cautã fãrã oprire pe sub dãrâmãturi scotînd victime sau supravietuitori. Imaginea este terifiantã,  cu capete si corpuri strivite, cu oameni disperati, pierduti, sfârsiti dupã o astfel de nenorocire. 12 români, cîtiva dintre ei încã neidentificati de familii, au decedat sub dãrâmãturi pânã acum. 11 dintre ei sunt femei, al doisprezecelea fiind un bãrbat gãsit cu putin timp în urmã. În afara femeii de 59 de ani, Georgeta, toate celelalte sunt fete tinere si majoritatea din regiunea Moldovei”, se mai precizeazã în ziarul Emigrantul. Vom reveni cu detalii pe mãsurã ce vom primi informatii despre bârlãdeanca dispãrutã, Steluta Novac.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.