spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Secretarul de la Voinesti prins cu arma în portbagaj

- Advertisement -

SURPRIZE, SURPRIZE ….O armã de vânãtoare cu efect letal a fost depistatã luni seara, în portbagajul unei masini oprite pentru verificare de cãtre politistii din comuna Puiesti. Marea lor surprizã a fost aceea cã „posesorul” armei, ilegal detinute, este însusi secretarul comunei Voinesti, Silviu Dominteanu. Secretarul s-a ales cu dosar penal, pentru cã a folosit ilegal arma, din câte se pare pentru vânãtoare (a se citi braconaj)!

Luni seara, pe 28 februarie, în cadrul unei actiuni desfãsurate de politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Vaslui si politistii Postului de Politie Puiesti au oprit un autovehicul care circula pe DJ 243 Bârlad – Puiesti. În autoturism, se aflau patru persoane care au fost identificate de politisti ca fiind Silviu Dominteanu, de 40 de ani, Mãdãlin Popa, de 22 de ani, Ovidiu Taga, de 34 de ani, toti din comuna Voinesti si Simona S., în vârstã de 18 ani, din comuna Pogana. În urma controlului efectuat de politisti, în portbagajul autovehiculului a fost gãsitã o armã de vânãtoare, fapt pentru care au fost demarate verificãri în vederea stabilirii detinãtorului legal al armei gãsite, precum si a împrejurãrilor în care a fost folositã. Asupra conducãtorului auto, Mãdãlin Popa, a fost gãsit un cartus calibru 12 mm, acesta afirmând cã i-a fost înmânat de Silviu Dominteanu, secretarul comunei Voinesti. Din cercetãrile efectuate pânã în prezent, politistii au stabilit faptul cã arma apartine lui Dorel T., de 44 de ani, domiciliat în comuna Iana. Din cercetãrile efectuate de politisti, a reiesit cã, în urmã cu aproximativ douã sãptãmâni, acesta i-a înmânat arma de vânãtoare secretarului Silviu Dominteanu, în scopul achizitionãrii ulterioare a acesteia, iar în aceastã perioadã bãrbatul a folosit ilegal arma în zona satului Fântânele, pentru braconaj. „În aceastã cauzã, se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, uz de armã letalã fãrã drept si braconaj”, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Secretarul Dominteanu face parte din lotul de „vânãtori” vasluieni vânati de DNA

Contactat telefonic, secretarul comunei Voinesti, Silviu Dominteanu a precizat cã el nu se face vinovat de ceea ce spun politistii. „Eu am dat examen pentru permis de vânãtoare pe 15 ianuarie, am luat examenul si am zis sã îmi iau o armã, contactând pe cetãteanul din Iana. Am fost apoi sã iau permisul de la AJVPS Vaslui, dar am aflat cã nu pot sã îl iau, cã dosarele noastre de la examen sunt la DNA si cã nu am încã drept de permis. Asa cã, luni seara, am luat pe viitorul meu fin, Mãdãlin Popa si am plecat sã duc arma înapoi la cetãteanul din Iana. M-a oprit politia, au controlat masina si au gãsit arma în portbagaj. N-am braconat cu ea, doar eu am fãcut scoala de arme si munitii (??!!), nu pot sã încalc legea! Dacã politia mã gãseste vinovat, sã fiu pedepsit, dar eu nu am fãcut nimic, se va demonstra”, a spus Silviu Dominteanu, secretarul comunei Voinesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.