spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Cei doi fraţi care au primit medicamente cu efecte hipnotice de la propria mamă nu pot fi luaţi în plasament

- Advertisement -

Instanţa de judecată a tranşat cazul celor doi fraţi minori care au primit medicamente foarte puternice, cu efecte hipnotice şi de calmare a durerilor, tratament cu un regim foarte strict, cu substanţe din categoria celor foarte periculoase. Magistraţii de la Tribunalul Suceava au respins cererea de instituire a măsurii plasamentului de urgență pentru cei doi minori, prin ordonanță președințială. Totuşi, soluţia nu este definitivă, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au anunţat deja că o vor ataca la instanţa superioară.
Pe de altă parte, în cursul zilei de ieri, tatăl s-a prezentat cu copilul cel mic, de 11 ani, la consiliere la sediul DGASPC, Serviciul Urgențe, urmând ca joi, 23 martie, să se prezinte și cu copilul cel mare al familiei, în vârstă de 15 ani, la ședința de consiliere.
Între timp, continuă şi ancheta demarată de procurorii DIICOT Suceava, care au deschis un dosar penal vizând o infracţiune deosebit de gravă, legată de administrarea de droguri de mare risc unei persoane. Până la o soluţionare definitivă a acestui caz, cei doi părinţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
Conform unor surse de anchetă, atunci când au ajuns la spital şi au fost evaluaţi, cei doi fraţi aveau o stare fizică proastă, părea rupţi de orice contact cu realitatea, erau speriaţi şi timoraţi. Medicamentele pe care aceştia le-au luat sunt prescrise doar în cazuri de depresii grave ori bolnavilor de cancer în ultimul stadiu.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-03-21/Cei-doi-frati-care-au-primit-medicamente-cu-efecte-hipnotice-de-la-propria-mama-nu-pot-fi-luati-in-plasament

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.