spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

(UPDATE) Reţeaua şuţilor: Mascaţii au întors Păcureţiul cu susul în jos

- Advertisement -

UPDATE Zece persoane au fost reținute în urma descinderilor procurorilor DIICOT din Păcureți.
Una dintre principalele grupări infracţionale „exportată” în străinătate de municipiul nostru este vizată de o anchetă de proporţii a procurorilor de la Crimă Organizată. Anchetatorii au descins ieri în Păcureţi, acolo de unde ar fi coordonată o reţea de minori trimişi în Franţa la cerşit şi furat. Percheziţii au avut loc inclusiv în Paris, în taberele de romi n aseară târziu, audierile erau în curs.
Peste 300 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi ieri de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism în cadrul unei investigaţii de amploare desfăşurate împotriva unei reţele transfrontaliere de trafic de minori. „Reţeaua şuţilor” este o grupare infracţională despre care presa străină a scris în nenumărate ori în trecut, jurnaliştii indicând în repetate rânduri că aceasta şi-ar avea originea în cartierul Păcureţi, din Iaşi, zonă locuită preponderent de persoane de etnie romă. Reţeaua era alcătuită în general din copii sub 14 ani, majoritatea romi, trimişi în alte ţări pentru a fura din buzunare sau pentru a cerşi. Ancheta derulată de procurorii ieşeni vizează gruparea stabilită în Paris, capitala Franţei, însă de-a lungul timpul au apărut informaţii şi din alte zone ale Europei în care copii din Păcureţi au ajuns la furat.
70 de copii implicaţi

Ieri, anchetatorii ieşeni au efectuat în jur de 15 de percheziţii în Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova, mai bine de jumătate din acestea având loc în municipiul nostru. În paralel, procurorii DIICOT au arătat că o acţiune de mare amploare a avut loc şi sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Judiciară din Paris, care au identificat persoane din acelaşi grup infracţional. „Sunt vizate în jur de 120 de persoane de pe teritoriul României şi al Franţei din care peste 70 deminori, cu vârste între 10 – 13 ani, implicaţi în această activitate, care vor fi audiaţi în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfăşurată”, au precizat procurorii ieşeni. Aceştia au arătat că, din probele pe care le-au adunat, gruparea infracţională s-ar fi constituit în Iaşi şi Roman, membrii grupării exploatându-şi propriii copii, de 10-13 ani, pentru a fura din buzunare, genţi sau din incinta unor firme din Paris.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/update-reteaua-sutilor-mascatii-au-intors-pacuretiul-cu-susul-in-jos–162891.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.