spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Pacient viu, dar în stare de putrefactie, adus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui (video)

- Advertisement -

Caz socant în localitatea Vãleni. Multe au vãzut medicii vasluieni de-a lungul anilor, însã un caz ca cel al lui Ion Bolboceanu, mai rar. Bãrbatul, în vârstã de 67 de ani, a fost adus cu ambulanta, ieri dupã-amiazã, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, având laba piciorului stâng în stare de putrefactie. Nu mai avea pic de carne si i se vedeau doar oasele. Atât echipajul de pe salvare, cât si cadrele medicale care l-au preluat la spital au rãmas uimite de starea de sãnãtate a bãrbatului. “Am câtiva ani de când lucrez pe ambulantã, însã un caz ca cel de azi nu am mai vãzut”, ne-au declarat angajatii SAJ care l-au adus pe Ion Bolboceanu la spital. Potrivit medicilor vasluieni, pacientul suferea de arteriopatie obliterantã, iar în ultimele luni fãcuse gangrenã la piciorul respectiv. A mai fost internat la SJU Vaslui, însã la acea vreme a refuzat amputarea piciorului. Ieri, ajuns în al 12-lea ceas, acesta si-a dat acordul, iar azi va intra în sala de operatie unde medicii vor încerca sã mai salveze ce se mai poate salva din piciorul bolnav.

Medicii de la sectia de Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui s-au confruntat ieri cu un caz de-a dreptul incredibil. Un bãrbat din comuna Vãleni a ajuns în unitatea sanitarã cu piciorul stâng în stare de putrefactie. Probabil starea lui de sãnãtate se agrava si mai tare dacã un vecin de-al sãu nu dãdea alarma. “Cel care ne-a anuntat a fost un vecin de-al sãu. Era îngrijorat cã nu-l mai vãzuse de câteva zile la poartã. A pus mâna pe telefon si l-a sunat pe secretarul comunei. Împreunã cu viceprimarul si asistentul social s-au deplasat la casa lui Ion Bolboceanu si l-au gãsit în stare foarte gravã de sãnãtate. Imediat a fost chematã si ambulanta, care l-a preluat pe bãrbat si transportat la spitalul din Vaslui. În ciuda problemei pe care o avea la picior, Ion Bolboceanu iesea des în sat. Venea la un magazin din centru, îl vedeam mai tot timpul la poartã, stând de vorbã cu vecinii. Un om la locul lui, care nu se certa cu nimeni. Când au fost colegii mei de la primãrie la el, s-a plâns cã a ajuns în situatia asta si din cauza celor apropiati. Spunea cã fiica lui i-a reprosat cã nu i-a dat nici un leu din pensie”, ne-a declarat Radu Beligan, primarul comunei Vãleni. Iar vorbele acestuia sunt confirmate de oamenii din sat. Acestia spun cã în ultimii ani, bãrbatul a fost neglijat total de familie, în ciuda problemelor de sãnãtate pe care le avea. “El s-a despãrtit de nevasta lui în urmã cu multi ani, însã trãiau împreunã, în aceeasi curte. Nu îsi vorbeau mai deloc. Nea’ Ion lua douã pensii, una de 520 de lei, iar una de handicap, de vreo 270 de lei. Familia îi reprosa tot timpul cã nu dãdea bani în casã si probabil de aici s-a ajuns si la nepãsarea asta fatã de el”.

“L-a pedepsit Dumnezeu pentru rãul fãcut în viatã”

Ion Bolboceanu a suferit, în urmã cu câtiva ani, o interventie chirurgicalã la buzã. Era suspect de cancer. A trecut cu bine peste încercarea aia, însã oamenii spun cã boala a recidivat din cauzã cã era un om rãu. “L-a pedepsit Dumnezeu pentru cât rãu i-a fãcut sotiei. A fost un om foarte sever cu ea, nu o lãsa sã iasã din curte, o certa, o bãtea. A avut cancer la buzã, s-a operat, iar acum s-a dus boala în picior. A fost pedepsit, asta e sigur”, spun unii vecini. Varianta lor este negatã cu vehementã de cadrele medicale. “Exclus asa ceva. Bolile astea nu se deplaseazã asa, prin tot corpul. Dacã era supravegheat cu mai multã atentie de familie, de asistentul social din Vãleni, probabil nu se ajungea aici”.

“Nu am mai vãzut asa ceva”

Ajuns la fata locului, echipajul de pe ambulantã s-a confruntat cu un peisaj greu de imaginat. În camera în care locuia bãtrânul era o dezordine de nedescris, iar un miros de nesuportat te respingea încã de la intrare. “Am avut nevoie de mãsti pentru a intra la el. L-am scos afarã, apoi i-am acordat îngrijirile medicale. Rar ne-a fost dat sã vedem asa ceva. Colegii mei mi-au spus cã s-au mai confruntat cu un caz asemãnãtor în urmã cu câtiva ani, cu un pacient care avea fata mâncatã de viermi. Eu, de când lucrez la SAJ Vaslui, si am ceva ani, n-am mai vãzut asa ceva”, ne-a declarat ambulantierul care l-a adus pe Ion Bolboceanu la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

I se va amputa piciorul

Nu e prima datã când bãrbatul din Vãleni ajunge pe patul unitãtii sanitare din Vaslui. Acesta a mai fost internat, în urmã cu câteva luni, cu aceeasi problemã la picior, însã atunci a refuzat amputarea lui. “Pacientul a fost internat pe sectia de Chirurgie. Are o boalã mai veche, arteriopatie obliterantã. Între timp a fãcut gangrenã. A mai fost internat ceva vreme la noi în spital, însã atunci a refuzat amputarea piciorului. Acum, bineînteles, din cauza evolutiei bolii, va fi bãgat în sala de operatii. A acceptat amputarea”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. […] “Pacientul a fost internat pe secția de Chirurgie. Are o boală mai veche, arteriopatie obliterantă. Între timp a făcut cangrenă. A mai fost internat ceva vreme la noi în spital, însă atunci a refuzat amputarea piciorului. Acum, bineînțeles, din cauza evoluției bolii, va fi băgat în sala de operații. A acceptat amputarea”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, potrivit vremeanoua.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.