spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Arabia Saudită va construi un mega oraş, de 33 de ori mai mare ca New Yorkul. Cât costă NEOM şi cu ce vrea să cucerească lumea

- Advertisement -

Prinţul Mohammed bin Salman şi-a anunţat intenţia de a construi un oraş în întregime nou, denumit „NEOM”, pe coasta de nord a ţării. Este cel mai recent dintr-o serie de proiecte menite să revitalizeze regatul într-o perioadă de resurse în scădere, relatează Bloomberg.

Potrivit prinţului, oraşul va funcţiona independent de „cadrul guvernamental existent“.

Proiectul va fi susţinut de fonduri de peste 500 miliarde de dolari din partea guvernului saudit, fondul suveran al ţării şi investitori locali şi internaţionali.

Oraşul se va axa pe diversificarea focusului economic, nu pe petrol. Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol al lumii, însă prăbuşirea preţului petrolului a făcut tot mai dificil ca acest stat să-şi plătească muncitorii din domeniul petrolier.

Citeste mai mult pe :  http://www.mediafax.ro/life-inedit/arabia-saudita-va-construi-un-mega-oras-de-33-de-ori-mai-mare-ca-new-yorkul-cat-costa-neom-si-cu-ce-vrea-sa-cucereasca-lumea-16788472

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.