spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Rãsturnare de situatie la Giurcani: sotia sinucigasã s-a rãzgândit, asistentul maternal, plasat sub control judiciar!

- Advertisement -

INTORSÃTURÃ… Individul din Giurcani, asistent maternal de profesie, acuzat ieri de propria sotie, cã abuzeazã sexual una din fetele pe care le au în plasament în familia lor, a primit 60 de zile de control judiciar. Prim-procurorul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, cel care instrumenteazã cazul, a mentinut proprunerea politistilor, care au putut aduna probe pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã de agresiune sexualã. Gurilele rele spun cã, vãzând efectele confesiunii sale, riscul de pierdere a posturilor de asistenti maternali si sotul la un pas de puscãrie, sotia si-a schimbat declaratia. Nu a mai fost asa de sigurã cã sotul a abuzat copila de 12 ani, desi, cu o zi în urmã, voia chiar sã se omoare din pricina asta.

Procurorul care instrumenteazã cazul de la Giurcani a dispus 60 de zile de control judiciar, pe numele asistentului maternal acuzat de sotie cã abuzeazã sexual una din copilele pe care statul i-a lãsat-o în grijã. Politistii care au fãcut cercetãri au propus acest lucru, cãci, din datele si probele adunate, nu s-a putut contura decât cã bãrbatul a sãvârsit o tentativã la infractiunea de agresiune sexualã. Se pare cã acesta o atingea pe fetitã în locuri nepotrivite si fãcea gesturi cu conotatie sexualã. Sotia sa, si ea asistentã maternalã, pentru o minorã de 14 ani, si-a nuantat declaratiile, când a constientizat cã, din acest punct, amândoi pot pierde enorm. DGASPC Vaslui le va lua automat copilele din grijã, iar serviciul, destul de bun, de asistent maternal s-ar putea sã-l piardã, de asemenea. Vãzând cã rãmân si fãrã pâine si cu balamucul cât casa, nevasta, 44 ani, care a încercat ieri sã se omoare cu somnifere, s-a rãzgândit si a negat, în mare parte, confesiunea fãcutã echipajului de pe Ambulantã.

Iatã ce s-a petrecut în ziua de joi, 22 august

Un asistent maternal în vârstã de 54 de ani a fost acuzat de sotia sa cã abuzeazã sexual una din cele douã fete, pe care le au în plasament, o copilã de numai 12 ani. Totul a iesit la ivealã pe un fond la fel de dramatic: femeia de 44 de ani, si ea asistentã maternalã, a decis sã se omoare, când a aflat de ceea ce se întâmplã. A luat un pumn de somnifere, ca sã o termine cu viata. A fost însã sunatã Ambulanta la timp si echipajul venit de urgentã a salvat-o. În masinã, cãtre cadrele medicale care au încercat sã comunice cu ea si sã afle ce a împins-o cãtre sinucidere, femeia nu a mai putut tine secretul si a spus drama pe care o trãieste. Imediat, Ana Maria Ungureanu, medicul din echipaj, a oprit si a alertat autoritãtile. A vorbit la Dispecerat, cerând o altã autospecialã, care sã ajungã în cel mai scurt timp la domiciliul acestei familii, pentru a prelua fetita de 12 ani, abuzatã de asistentul maternal. A cerut, de asemenea, si un echipaj de Politie, care sã se ocupe de individul fatã de care se formuleazã asemenea acuzatii. Datoritã acestui mod profesionist de a actiona, totul a decurs ca la carte, în ceea ce priveste interventia autoritãtilor.

Reactia Protectiei Copilului, imediat ce a izbucnit scandalul

“DGASPC Vaslui se confruntã cu un caz al unei fete de 12 ani, din Giurcani, care a fost victima unei agresiuni sexuale din partea asistentului maternal. În familie mai existã o fetitã de 14 ani, care se aflã în asistentã maternalã la sotia bãrbatului. Fetele au fost scoase din familie si asistate psihologic, pentru a depãsi acest moment. Bãrbatul avea fata în asistentã maternalã de 7 ani. Pe parcursul anilor nu au fost suspiciuni de abuz, mai ales cã el a mai avut copii în asistentã maternalã, iar sotia sa a luat fata care acum are 14 ani, încã de când era bebelus. Fetele vor sta într-un centru pentru minori, unde vor beneficia de tratament si suport psihologic, iar ulterior, cel mai probabil vor fi date cãtre alti asistenti maternali”, a declarat Ionut Dãnilã, responsabilul mass-media al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Celor doi asistenti maternali li s-au retras atestatele si nu vor mai avea dreptul sã mai ia copii în asistentã maternalã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.