spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

„Cine l-a iubit pe Eminescu”?

- Advertisement -

COMEMORARE… Luni, 15 iunie 2020, se împlinesc 131 de ani de la trecerea în nefiintã a „poetului nepereche” – Mihai Eminescu. Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad nu a uitat acest lucru, organizând în aceastã zi expunerea „Cine l-a iubit pe Eminescu?”. Evenimentul se va desfãsura în sala Alexandru Ioan Cuza din incinta Asociatiei, începând cu ora 15.00 si va fi prezentat de doamna profesor Alexandrina Pascal. Mentionãm cã se vor respecta normele de igienã si distantare impuse de starea de alertã.

Întrebarea din titlu este retoricã, nu asteaptã un rãspuns, rãspunsul este stiut de toti. Si naste de la sine o altã întrebare: „Dar cine, oare, nu l-a iubit pe Eminescu”? Orice om, în care bate o inimã de român adevãrat, se simte emotionat când citeste poeziile pline de farmec, care te fac sã vezi cu ochii mintii universul mirific al naturii care în lirica eminescianã prinde viatã si devine o stare de suflet. Sau când citim poezia cu caracter patriotic, atunci sufletul vibreazã de mândrie stiind cã suntem urmasii celor care „cu plugul si cu spada” si-au apãrat mosia, au alungat peste Dunãre „acea grindin-otelitã” în urma cãreia s-a întins „Falnic Armia Românã”.

„L-au iubit cei care l-au înteles si care au simtit la fel ca el, nu l-au iubit neprietenii neamului, cei pe care i-a satirizat în <<Doina>> si cãrora le-a adresat blestemul: <<Mânca-le-ar inima câinii>>. Multi l-au iubit, l-au stimat si l-au apreciat ca pe o valoare, dar iubire adevãratã a avut doar din partea a trei persoane, fiecare implicatã în profunzimea acestui sentiment din punctul de vedere al locului care l-a avut în relatia cu Eminescu – omul. Cine sunt aceste persoane? Vã lãsãm pe dumneavoastrã sã descoperiti!”, a lansat invitatia de a participa la simpozion, presedintele CARP Bârlad, magistrat pensionar Mihai Nicolae.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.