spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Dumitru Budui pune degetul pe ranã si spune de ce la Puiesti lucrurile au rãmas în urmã

- Advertisement -
Dumitru Budui

INGENIOS… Revenit acasã, dupã 18 ani petrecuti în strãinãtate, candidatul liberal la functia de primar al comunei Puiesti vine în fata alegãtorilor cu propuneri de schimbare, în bine, în ceea ce priveste calitatea vietii oamenilor din comunã. „Puiesti era comuna care dãdea ora exactã pe aceastã vale a plângerii. Aici era un fel de centru pentru toate comunele din jur. Am rãmas cei din urmã. Comunele din jur se dezvoltã, iar noi producem primari pe bandã rulantã care ajung la DNA si ANI, iar comunitatea sãrãceste. Partea proastã, cã odatã îndepãrtati de pe functii de structurile statului, sfãtuiti de la centru de Buzatu, acestia rãmân pe pozitii si îsi pun slugile sã conducã. O sã ajungem ultima comunã din judet, dacã nu spunem un NU hotãrât coruptiei. Coruptia este sorã bunã cu sãrãcia, iar doar cei smecheri trãiesc bine, restul în mizerie”, a spus Dumitru Budui, omul care a vãzut cum aratã comunitãti adevãrate în Occident.

Vãduvitã, o lungã perioadã de timp, de investitii sustenabile, comuna Puiesti are, acum, o nouã sansã. Întors dupã 18 ani petrecuti în strãinãtate, Dumitru Budui vine în fata alegãtorilor cu un suflu nou, occidental. Experienta acumulatã în toti acesti ani petrecuti în Occident, în care a luat contact cu viata de acolo, a reusit sã-i arate ce trebuie fãcut pentru ca o comunã vasluianã sã le ajungã din urmã pe cele europene. „Infrastructurã modernã, scoli si grãdintie, un spital modern sau sprijin pentru tinerii cãsãtoriti sunt obiective ce se pot atinge dacã si vrei sã faci acest lucru”, îsi începe pledoaria Dumitru Budui, candidatul PNL la functia de primar al comunei Puiesti. „Vin în fata alegãtorilor cu speranta cã, în septembrie, voi avea parte de sustinerea si încrederea lor. Dacã le voi primi si voi ajunge primar, le propun oamenilor o dezvoltare modernã în ceea ce priveste infrastructura comunei si acest lucru sã se întâmple în toate localitãtile componente. De asemenea, Puiestiul are nevoie de scoli si grãdinite la standarde europene, în conditiile în care se vorbeste, tot mai mult, de o altfel de scoalã”, mai spune candidatul liberal. 

„Puiesti trebuie sã functioneze ca un orãsel” – este viziunea lui Budui

Dumitru Budui vede în Puiesti o comunã strategicã, care trebuie sã functioneze ca un centru, ca un mic orãsel, fiindcã depãrtarea de Vaslui sau de Bârlad îndreptãteste acest lucru. Aici trebuie sã fie un spital, o piatã, un liceu si, de ce nu, un centru unde tinerii sã primeascã consultantã pentru micile afaceri. „Pentru îmbunãtãtirea calitãtii vietii, oamenii au nevoie si de dezvoltarea unei retele de apã si canalizare care sã acopere întreaga comunã. Nu trebuie uitatã nici sãnãtatea, asa cã se impune un spital sau un dispensar uman cu aparaturã modernã si cu medici de specialitate. Avem un ministru al Sãnãtãtii, de la noi din Vaslui si ne va fi foarte usor sã realizãm acest lucru. Am discutat cu domnul ministru Tãtaru despre acest lucru si mi-a dat dreptate. La Puiesti trebuie sã fie un spital”, a mai spus Dumitru Budui. Acesta vorbeste despre Puiesti ca despre un orãsel, asa cum avea sã ajungã dacã mai trãia Ceausescu. Iatã ce propune acesta: „Tot în comuna Puiesti este nevoie de o piatã agro-alimentarã în care gospodarii nostri sã poatã sã-si vândã produsele în conditii de igienã impuse de legislatia în vigoare. Pentru siguranta cetãtenilor, este necesarã si înfiintarea Politiei Locale, ca la oras”, a mai spus acesta.

Dumitru Budui mizeazã pe tineri pentru dezvoltarea comunei Puiesti

CURAJOS… Tinerii sunt sufletul unei comunitãti. Ei, de fapt, sunt motorul acesteia. Candidatul liberal are o strategie pentru tinerii din Puiesti si vrea ca si ceilalti din comunele limitrofe sã vinã aici si sã dezvolte mici afaceri. Asa vede el dezvoltarea comunei. „Tinerii din Puiesti au nevoie de un cãmin cultural, loc în care-si pot petrece o parte a timpului liber, iar tinerii cãsãtoriti au nevoie de sprijin prin acordarea de locuri de casã. De asemenea, cei care vor sã dezvolte mici afaceri pot fi ajutati si îndrumati în accesarea de fonduri europene. Pentru realizarea acestui obiectiv, am de gând sã duc la capãt si o organizare internã a primãriei din comuna Puiesti. Si sã nu uitãm cã atragerea de investitori aici ar putea duce la crearea de locuri de muncã si, implicit, la dezvoltarea Puiestiului. Si, nu în ultimul rând, nu trebuie uitate drepturile si libertãtile fundamentale ale cetãtenilor, mai ales de cãtre cei care reprezitã Primãria Comunei Puiesti”, spune Dumitru Budui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.