Număratul gropilor nu este doar un hobby pentru şoferi nervoşi, ci şi o afacere bănoasă. Administraţia Străzilor Bucureşti pune la bătaie un buget de 8,3 milioane euro pentru ca două firme să inventarieze gropile din asfalt şi să supravegheze lucrările de reparaţii.
Suma de 8,3 milioane de euro se adaugă unui contract de întreţinere şi administrare a 204 străzi din Capitală, pentru care Primăria Municipiului Bucureşti este dispusă să plătească 287 milioane de euro.
„Acele firme au obligaţia ca zi de de zi să monitorizeze cele 204 străzi pe care le au în întreţinere şi să raporteze Administraţiei Străzilor unde apar probleme, gropi, neconformităţi şi aşa mai departe. Firmele programează şi verifică proiecte de lucări care urmeză să fie efectuate, controlează starea tehnică a lucrărilor efectuate de firmele de construcţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Adiministraţiei Străzilor Bucureşti, Carmen Dincă.
Suprafaţa totală de carosabil şi trotuare ce va fi pusă sub supraveghere pentru 8,3 milioane de euro este de 6,8 milioane de metri pătraţi.
„Şmecheria era alta până în 2008. Când luai constructorul te căsătoreai şi cu mă-sa şi cu ta-su şi cu toată familia şi luai şi consultantul. Ei, ghinion de neşansă nu s-a mai întâmplat aşa din 2008. Ca cifră este mult, dar ideea e că niciodată în istoria apropiată nu au fost atinse aceste sume, decât dacă exista rea voinţă. Şi câteodată a existat rea voinţă. Adică au fost plătiţi consultanţii înainte să se termine lucrările”, a precizat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.
Serviciile de supervizare a lucrărilor de întreţinere pe cele 204 străzi cuprinse în acest program au fost atribuite către două firme, care de ani de zile sunt abonate la contracte cu statul. Cele două firme lucrează în asociere. Reprezentanţii acestora nu au exprimat un punct de vedere faţă de acest contract.
REALITATEA.net