spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Coronavirusul „loveste” la ISJ Vaslui: doi inspectori si o secretarã, confirmati pozitiv

- Advertisement -
Loredana Roman, inspector general al ISJ Vaslui

FOCAR… Este focar de infectie la Inspectoratul Scolar (ISJ) Vaslui, dupã ce trei angajati au fost confirmați cu noul coronavirus. Este vorba despre doi inspectori si secretara inspectorului general. Surse din cadrul institutiei spun cã sefa ISJ a întârziat sã ia mãsuri de limitare a rãspândirii cu coronavirus. Desi, în ultimele sãptãmâni, autoritãtile au tot recomandat telemunca sau stabilirea unui program diferentiat, astfel încât angajatii sã se întâlneascã cât mai putin între ei, inspectoratul scolar a functionat pânã luni dupã program normal. Ba mai mult, în ziua în care au fost confirmati cei trei angajati, aceasta i-a convocat pe membrii Consiliului de Administratie în sedintã „fatã în fatã”. Contactatã telefonic, sefa ISJ a refuzat, în primã fazã, sã dea detalii, limitându-se la a spune cã asteaptã rezultatele de la Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui: „Nu putem da declaratii pânã nu efectueazã DSP o anchetã, are numele angajatilor si va stabili ce mãsuri vom aplica în continuare”. Ulterior, a revenit cu precizarea cã, într-adevãr, au fost confirmati trei angajati ai ISJ, cã luni seara a fost dezinfectatã institutia si cã „în cadrul sedintei Consiliului de Administratie stabilisem deja un program de lucru diferentiat pentru tot personalul din ISJ”.

Desi e numitã de doar douã luni, între sefa ISJ si colegii ei au început sã aparã deja animozitãti. Neîntelegerile sunt provocate, potrivit unor surse, de atitudinea <mult prea militãreascã> pe care o are cu acestia. Dupã aflarea vestii cã trei colegi de-ai lor au fost infectati cu COVID-19, aceasta le-a transmis inspectorilor un mesaj prin care i-a informat cã în urmãtoarele 14 zile vor lucra online si cã dacã vede vreunul prin oras, înseamnã cã nu sunt online si cã o sã-i umãreascã. Afirmatiile „generãlesei” i-a deranjat pe inspectori, care au reactionat imediat: „E <generãleasã> sau paznic la oi?”. Acestia au încercat sã-i explice cã, totusi, sunt oameni maturi, responsabili si nu e cazul sã-i urmãreascã.

Cum încearcã sefa ISJ sã ascundã cã a luat mãsuri târziu

Contactatã de jurnalisti pentru a confirma cazurile de COVID-19 din institutia pe care o conduce, sefa ISJ a refuzat sã dea detalii, trimitându-i cãtre DSP. Ulterior a revenit cu o scurtã informare: „Ieri dupã-amiazã (n.r. luni, 16 noiembrie) au fost confirmati trei colegi. DSP – ul efectueazã ancheta epidemiologicã, apoi ne vom conforma deciziei! Ieri, în cadrul sedintei Consiliului de Administratie stabilisem deja un program de lucru diferentiat pentru tot personalul din ISJ, astfel încât sã fie prezent fizic doar câte un angajat în birou. De asemenea, asearã, am dezinfectat institutia!”. Exprimarea sefei ISJ ne induce, însã, putin în eroare: „în cadrul sedintei Consiliului de Administratie stabilisem deja un program de lucru diferentiat”. Programul de lucru diferentiat a fost stabilit înainte de sedintã sau în cadrul sedintei? Cum cel mai probabil nu a fost stabilit înainte de sedintã, pentru cã pânã vineri (inclusiv) a fost program normal, iar apoi a fost weekend, se mai nasc câteva întrebãri: dacã existau suspiciuni cã o parte dintre angajatii ISJ au simptome de COVID-19, de ce au mai fost convocati membrii Consiliului de Administratie? De ce nu i-a convocat într-o sedintã online? Întrebãrile sunt firesti, mai ales cã unul dintre contactii directi ai secretarei confirmate cu COVID, este nimeni alta decât sefa ISJ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.