spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Viitorul senator PNL, Bîca Iulian Mihail, aduce noi precizãri privind Drumul Expres Tisita-Albita

- Advertisement -

AUTOSTRADA VASLUIENILOR… Candidatul PNL Vaslui aflat pe locul 1 pe lista pentru Senat, Bîca Iulian Mihail, vine în fata celor care, pe 6 decembrie vor vota, pentru a explica ce se va întâmpla cu Drumul Expres Tisita – Albita. „Pe 7 iulie 2020, la Bârlad (capitala judetului interbelic Tutova si capitala de facto economicã si turisticã a judetului Vaslui) s-a semnat contractul de servicii, având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tisita-Albita”. Ofertantul desemnat cîstigãtor este Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – S.C. Egis România S.A. În ianuarie 2021, proiectantul va prezenta AMC (Analiza Multi Criterialã) pentru cele 3 variante de traseu.Valoarea contractului este de 11.057.073,07 lei fãrã TVA, fonduri europene, iar durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la data de începere a contractului.”, spune Bîca Iulian Mihail.

„România este printre tãrile europene cu cele mai reduse retele de autostrãzi si drumuri expres din Europa.La fiecare ciclu electoral, partidele promit realizãri mãrete în domeniul infrastructurii rutiere si sute de noi kilometri de autostradã. Partidul National Liberal nu doar promite, ci si pune în aplicare. Încã din anul 1998, a existat un Studiu de Prefezabilitate, studiu realizat de IPTANA, cu privire la Autostrada Albita-Husi-Tecuci-Tisita-Buzãu-Bucuresti-Giurgiu, drum care urmeazã sã realizeze legãtura rutierã între Bucuresti si Chisinãu, tronsonul fiind situat pe reteaua TEN-T globalã în România.

Proiectul figura la pozitia 11 în „LISTA proiectelor prioritare, identificate de România împreunã cu Uniunea Europeanã, care urmeazã a fi realizate pânã în anul 2015″ în Legea nr. 203/2003 privind realizarea, dezvoltarea si modernizarea retelei de transport de interes national si european. Din vara anului 2016, tronsonul Tisita-Bârlad-Albita este inclus în MasterPlanul General de Transporturi (MPGT), fiind compus din drumurile TransRegio (Vaslui)-Crasna-Bârlad-Tecuci (+Tisita)-Galati si EuroTrans Crasna-Husi-Albita. Sursa de finantare este FEDR, iar perioada de programare este 2021-2030.

La data de 7 iulie 2020, la Bârlad (capitala judetului interbelic Tutova si capitala de facto economicã si turisticã a judetului Vaslui) s-a semnat contractul de servicii, având ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Tisita-Albita”. Ofertantul desemnat cîstigãtor este Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – S.C. Egis România S.A. În ianuarie 2021, proiectantul va prezenta AMC (analiza multicriterialã) pentru cele 3 variante de traseu.”, spune liberalul Bîca Iulian Mihail.

„Drumul Expres Tisita – Albita are 160 de kilometri, din care 106 sunt pe teritoriul judetului Vaslui.  Profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres: 2 benzi pe sens de câte 3,5 m lãtime, intersectii denivelate, acostament de 1,5 m lãtime, spatiu median de 3 m, bandã de încadrare de 0,5 m. Realizarea drumului expres Tisita-Albita urmãreste câteva obiective strategice:

O îmbunãtãtire a mobilitãtii populatiei si a traficului aferent transportului de mãrfuri;

Asigurarea accesului pentru populatie si pentru mediul de afaceri;

Asigurarea unei retele de transport rutier sigure si operationale, care sã contribuie la reducerea numãrului de accidente rutiere, precum si la reducerea timpilor de cãlãtorie;

Asigurarea accesului international prin intermediul legãturilor cu tãrile vecine;

Asigurarea unei retele de transport propice mediului înconjurãtor, prin implementarea proiectelor de variantã de ocolire.

Este un proiect cu impact la nivel european, pentru cã asigurã legãtura dintre Uniunea Europeanã si Republica Moldova, prin vama Albita, cãtre Chisinãu. Odatã ce se va construi, Bârladul va fi cuprins între Varianta de Ocolire, pe partea de est, si, în functie de varianta aleasã, Drumul Expres Tisita-Albita, pe partea de vest. Desi anul 2020 a fost lovit de pandemia de coronavirus, Partidul National Liberal a creat si creeazã conditiile propice realizãrii drumului expres Tisita-Albita. Astãzi, drumul expres Tisita-Albita este mai aproape de realitate”, a mai precizat candidatul de pe locul 1 pentru Senat, Bîca Iulian Mihail, PNL Vaslui.

Vino la vot pe 6 Decembrie!

Pe 6 decembrie ,VOTEAZÃ PNL, pozitia 4 pe buletinul de vot:

Nelu Tãtaru – Camera Deputatilor
Tudor Polak – Camera Deputatilor
Radu Bobârnat – Camera Deputatilor
Iulian Mihail Bâca – Senat 

#ReusimÎmpreunã!
#DezvoltãmVasluiul!
#DezvoltãmRomânia!

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI. COD MANDATAR: 11200025

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.