spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Incendiu devastator cu o victimă la Popeni! Bărbatul are arsuri pe 80% din corp! (FOTO)

- Advertisement -

FOC… Un bărbat de 68 de ani, din comuna Zorleni, sat Popeni a suferit arsuri grave când a încercat să aprindă focul din sobă cu gaz lampant! S-a produs o expozie la sobă și omul a fost incendiat. De asemeni a luat foc și bucătăria, un hol și o cameră de locuit. Bărbatul a fost preluat de Ambulanța de tip C2, cu medic, de la subtația Bârlad a Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui (SAJ), fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui.

Medicul de pe ambulanță, Ioana Lupeică i-a acordat primul ajutor și l-a stabilizat hemodinamic și respirator.

„Victima a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului. A ajuns la spital conștientă și cooperantă, stabilizată hemodinamic și respirator. Urmează să fie probabil transferată la unul din spitalele de arși din țară, cel mai probabil la București”, a precizat medicul urgentist Ioana Lupeică.

„Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră de locuit, în bucătărie și un hol, existând pericolul de propagare la întreaga locuință precum și două anexe gospodărești. De asemenea, a fost găsită o persoană de sex masculin, care prezenta arsuri pe o mare suprafață a corpului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars două uși, două ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și bunuri electrocasnice. S-au degradat: planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, tencuiala pe o suprafață de circa 100 metri pătrați, o sobă cu acumulare de căldură și diverse produse textile ori material plastic. Au fost salvate celelalte încăperi ale locuinței și anexele gospodărești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este aruncarea de lichide combustibile peste jarul dintr-o sobă cu acumulare de căldură”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.