spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Galan, piromanul de la Coroiești, și-a îndeplinit dorința: în sfârșit, și-a făcut toată gospodăria scrum! (FOTO)

- Advertisement -

OBIECTIV ATINS… Bărbatul din comuna Coroiești, în vârstă de 43 de ani, care de mai mult timp încearcă din răsputeri să dea foc la toată agoniseala, și-a îndeplinit dorința! Ieri noapte, Galan D, a produs la locuința sa cam al zecelea incendiu, în urma căruia imobilul și tot ce mai era prin jur s-au făcut scrum. Drama este că piromanul din Mireni, comuna Coroiești, era cât pe ce să dea foc și la gospodăriile vecinilor, care și așa stau de ani buni cu frica în sân din cauza lui Galan!

Bărbatul de 43 de ani este cunoscut ca fiind cu probleme psihice, din pricina cărora are o predilecție periculoasă pentru acțiunile de incendiere. Vecinii spun că este cam a zecea oară în care Galan își dă foc la propria gospodărie. De fiecare dată însă, fie pompierii de la Situații de Urgență din Coroiești, fie pompierii de la ISU Vaslui, au mai salvat câte ceva din bunurile acestuia. Acum însă, piromanul a rămas sub cerul liber în plină iarnă! Ieri ziua, și-a scos afară din casă butelia, un scuter, câteva haine și acareturi, iar spre seară și-a luat „inima în dinți” și cu bricheta a dat foc la toată casa! Flăcările erau puternice și riscau să se întindă la o gospodărie din apropiere, unde era și o hală, în care se afla o combină agricolă. Proprietarul acesteia și de fapt a întregii gospodării s-a înspăimântat și a sunat la pompierii militari din Bârlad, la 112 și la primarul localității, Cristian Lungu, care a trimis și el pompierii voluntari de la Situațiile de Urgență. Polițiștii i-au deschis dosar piromanului, penru că acesta a comis o infracțiune: distrugerea prin incendiere!

„Azi noapte, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Mireni, comuna Coroiești. La sosire echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la o locuință și exista pericolul de propagare la un alt imobil învecinat precum și la o hală în care se afla parcată o combină agricolă. Nu au fost găsite persoane rănite sau intoxicate cu monoxid de carbon sau alte gaze toxice. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului din locuință, iar cel de-al doilea, pentru protecția proprietăților și bunurilor aflate în pericol. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn și întreaga locuință (aproximativ 150 metri pătrați) precum și toate bunurile aflate în interior. Au fost salvate hala, combina agricolă din interiorul acesteia și o locuință aflată în apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

„Polițiștii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări privind comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere voluntară”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.