spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Fenomen meteo rar deasupra Vasluiului

- Advertisement -

ATENȚIONARE… O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană a lovit centrul, sudul și sud-estul Europei, norul ajungând inclusiv deasupra României. Depuneri de praf au fost semnalate în partea de vest a țării, însă specialiștii atrag atenția că fenomenul meteorologic periculos pentru sănătatea oamenilor se va extinde aproape în toate județele. 

Norul de praf saharian provenit din nordul Africii și care afectează deja o parte din Europa va fi resimțit în aproape toată România. Anunțul a fost făcut de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și preluat de Ministerul Mediului. Potrivit unei informări ANM, „în perioada 6-9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”.

Precipitațiile vor scădea concetrația particolelor de praf

Ceea ce avantajează România este faptul că în țările de la vest și sud-vest se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care vor ajunge deasupra țării noastre va fi mai mică. „Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, se mai arată în informarea meteorologilor. Oamenii de știință au remarcat faptul că în ultima jumătate de secol frecvența furtunilor de praf saharian a crescut de aproximativ zece ori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.