spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Negreștenii, îndemnați să spună în ce spații publice vor internet gratuit: școli, piață, parc sau stații de autobuz

- Advertisement -

ONLINE… Proiectul care prevede accesul gratuit la internet în spațiile publice din Negrești se apropie cu pași repezi de implementare. Zilele trecut, primarul a semnat cu Comisia Europeană (INEA) Acordul de Grant pentru finanțarea inițiativei: „WiFi4EU – Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”. Pentru a stabili cele mai importante locații din oraș, în care cetățenii vor avea acces gratuit la internet, aceștia au fost rugați să completeze un chestionar. Documentul a fost publicat pe site-ul Primăriei orașului Negresti în secțiunea e-Sondaje. „Pentru selectarea celor mai bune locații, vă rugăm să ierarhizați zonele publice pe care le considerați importante pentru instalarea de Wi-Fi gratuit”, se precizează în informarea transmisă de Primăria orașului Negrești.

Inițiativa WiFi4EU este o schemă de sprijin pentru furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în spații publice interioare sau exterioare (de exemplu, localuri ale administraților publice, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe). „Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și fără publicitate pentru o perioadă de cel puțin 3 ani și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea este acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public”.

Alte 19 comune din judetul Vaslui au mai aplicat în cadrul acestui program

Pentru implementarea acestui proiect, Negreștiul primește o finanțare de 15.000 euro. „Se asteaptă ca această conectivitate wireless locală gratuită și fără conditii discriminatorii să contribuie la reducerea decalajului digital, în special în comunitătile rămase în urmă din punct de vedere al alfabetizării digitale, inclusiv în zonele rurale și în locurile îndepărtate. Ea ar trebui să îmbunătătească în continuare accesul la serviciile online care sporesc calitatea vieții în comunitățile locale, facilitând accesul la servicii precum e-sănătatea și e-guvernarea, să permită crearea de noi oferte de incluziune digitală cum ar fi cursurile de utilizare a computerelor și a internetului și să promoveze dezvoltarea de întreprinderi mici și mijlocii locale inovatoare în domeniul produselor și al serviciilor digitale”, se mai arată în ghidul programului. Până acum, un oraș (Bârlad) și 19 comune au mai aplicat în cadrul acestui program: Bârlad, Băcești, Bălteni, Cozmești, Dodești, Drânceni, Epureni, Ferești, Hoceni, Iana, Ibănești, Muntenii de Jos, Suletea, Vetrișoaia, Zorleni, Găgești, Pogana, Poienești și Viișoara.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.