spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Doi bârlãdeni arestati la domiciliu si unul sub control judiciar, pentru contrabandã cu tigãri!

- Advertisement -

RAZII PRINTRE CONTRABANDISTI…Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au efectuat 6 perchezitii domiciliare. S-au pus în executare 5 mandate de perchezitii la persoane bãnuite de comiterea infractiunii de “contrabandã” în formã continuatã, pedepsitã în Codul Vamal al României. De asemenea, s-au pus în aplicare si un numãr de 4 mandate de aducere emise pe numele a trei femei, cu vârste cuprinse între 21 si 66 de ani si a unui bãrbat, de 61 de ani, toti din municipiul Bârlad. Bãrbatul si una dintre femei au primit arest la domiciliu, iar alte douã contrabandiste au primit control judiciar pentru 60 de zile.

În urma perchezitiilor efectuate au fost depistate si ridicate, în vederea stabilirii provenientei, un numãr de 25.540 de tigarete, precum si sumele de 2075 de euro si 3680 de lei. Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit cã persoanele cercetate ar fi fost implicate în activitãti de detinere, transport si comercializare de tigarete ce prezentau timbru de accizã de Republica Moldova sau fãrã timbru de accizã.

„În data de 11 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, fatã de douã persoane a fost dispusã mãsura retinerii pentru 24 de ore, ulterior, acestea au fost prezentate Judecãtoriei Bârlad care a dispus mãsura preventivã a arestului la domiciliu. În data de 12 martie a.c., ca urmare a probatoriului administrat, fatã de o persoanã de 66 de ani a fost dispusã mãsura retinerii pentru 24 de ore, ulterior, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad a dispus fatã de aceasta mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Fatã de tânãra de 21 de ani, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad a dispus mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetãrile sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activitãti infractionale.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cei doi bârlãdani arestati la domiciliu sunt Ivan B. si Bica C., iar sentinta datã aratã si când au fost sãvârsite faptele. Se poate vedea cã cei doi au „state” vechi în domeniul contrabandei.

 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad formulatã în dosarul de urmãrire penalã si dispune luarea mãsurii arestului la domiciliu fatã de inculpatii: – C.B. , cercetatã pentru sãvârsirea infractiunii de contrabandã în formã continuatã, (fapte din perioada noiembrie 2020 – martie 2021), – B.I., cercetat pentru sãvârsirea infractiunilor de contrabandã, (faptã din data de 03.12.2017) si contrabandã în formã continuatã, (fapte din perioada noiembrie 2020 – martie 2021), pe o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 12.03.2021 si pânã la data de 10.04.2021, inclusiv.”, precizeazã instanta în minuta scrisã pe site-ul Judecãtoriei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.