spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Pictorul bârlădean N.N.Tonitza are cel mai scump tablou la Licitația de Primăvară! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
Nicolae Tonitza – Cap de copil

VEDETA LICITAȚIILOR… Licitația de Primăvară are loc  on line, pe site-ul organizatorului, Artmark, marți, 23 Martie. Cea mai cunoscută Casă de Licitații  din România, scoate la licitație mai multe tablori ale lui Tonitza, o sculptură a maestrului Marcel Guguianu, bârlădean și el, precum și un tablou intitulat Stradă din Huși, al pictorului Adam Bălțatu. Operele de artă  de la această licitație sunt minunate, iar ele provin din mai multe colecții  particulare. Vedeta  este, ca de fiecare dată când tablourile lui ajung să fie scoase la licitație,  pictorul bârlădean N.N.Tonitza. Tabloul „Cap de copil”  este  evaluat la licitație între 50.000 – 80.000 de euro, fiind cel mai scump, alături de un alt tablou al  maestrului Ștefan Luchian, o natură moartă, evaluată la același preț.

Adam Baltatu- Strada din Husi

A venit  acel moment din an care permite completarea colecțiilor cu alese capodopere de artă și tematici  mult  îndrăgite. Buchete de culori și flori de la Ștefan Luchian, joc de copil de la Nicolae Tonitza, peisaj tradițional românesc de la Nicolae Grigorescu, nuduri delicate de la Theodor Pallady, vibrantă natură statică sau portrete de la Corneliu Baba, luxuriantă grădină primăvăratică de la Theodor Aman, explozie abstractă contemporană de la Adrian Ghenie – este o parte din bogata moștenire lăsată de marii maeștri ai artei românești, completată de cei mai râvniți artiști contemporani, Licitației de Primăvară. Aceasta va avea loc online, pe 23 martie, pe site-ul Artmark, iar orașul Bârlad are un loc de seamă prin exponatele scoase la licitație.

Cel mai bine vândut pictor, Nicolae Tonitza, născut și crescut în Bârlad, are patru tablouri expuse, și anume: „Cap de copil” (50 000 – 80 000 de euro), „Turc cu turban”(10 000 – 15 000 de euro), „Fetiță cu păpușă” (1500 – 2500 de euro) și „Tătăroaică” (1500 – 2500 de euro). Urmează Marcel Guguianu, bădia nostru din Bârlad, cu sculptura „Seducție” (800 – 1500 de euro) și un renumit pictor hușean, Adam Bălțatu (n. în Huși la 1889 –  d. 1979)  cu tabloul „Stradă din Huși” (3000 – 4500 de euro).

Nicolae Tonitza – Turc cu turban
Marcel Guguianu – Seductie
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.