spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Românii nu vor avea limitări la numărul de mașini second-hand cumpărate. Măsura limitării, respinsă definitiv în Parlament

- Advertisement -

Proiectul de act normativ care prevede ca românii ce doresc să cumpere mașini la mâna a doua să aibă limitări privind numărul de mașini pe care le pot cumpăra într-un interval de timp a fost respins definitiv de deputați marți, astfel că nu va ajunge să se aplice.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 227/2015 a Codului fiscal, respinsă de deputați, în Camera decizională, prevede modificarea modului în care persoanele fizice din România își pot achiziționa autovehicule second-hand. Acum ceva vreme fusese votat negativ și de senatori.

Concret, proiectul de lege prevede limitarea numărului de mașini pe care le pot cumpăra persoanele fizice într-un interval de timp. Practic, potrivit documentului, românii vor putea să achiziționeze “o dată la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosința proprie”. În momentul de față, în legislația din România, nu există o asemenea limitare. Așadar, după respingerea propunerii legislative, limitarea nu se va aplica, iar românii își vor putea cumpăra oricâte mașini second-hand doresc.

Pe lângă măsura amintită anterior, proiectul prevede ca doar persoanele juridice să poată achiziționeze mașini din străinătate și să le revândă la noi în țară.

Măsurile propuse în proiectul de lege ar fi avut ca scop „o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat și eliminarea operațiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziționate în spațiul intracomunitar și revândute în România”.

Potrivit Fiscului, tranzacțiile cu mașini second-hand provenite din spațiul intracomunitar au fost făcute de către persoane fizice sau juridice fără a plăti TVA și impozit pe profit. Cele mai multe vânzări de acest tip nici măcar nu apar în evidențele contabile ale firmelor.

De mai mulți ani, înmatriculările de mașini la mîna a doua au înregistrat creșteri spectaculoase, lucru care contribuie la mărirea vârstei medii a parcului auto din România și, odată cu aceasta, a nivelului de poluare. …https://avocatnet.ro/articol_46857/Romanii-nu-vor-avea-limit%C4%83ri-la-num%C4%83rul-de-ma%C8%99ini-second-hand-cump%C4%83rate-M%C4%83sura-limit%C4%83rii-respins%C4%83-definitiv-in-Parlament.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.