spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Studiul de fezabilitate al centurii municipiului Vaslui, depus la CNAIR

- Advertisement -
PROIECT… Studiul de fezabilitate refăcut al variantei ocolitoare a municipiului Vaslui a fost supus analizei, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ÎN AȘTEPTARE… Vești bune pentru vasluieni. Studiul de fezabilitate al centurii municipiului Vaslui a fost finalizat, a anunțat deputatul Mihai Botez. Potrivit acestuia, documentația a fost depusă la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru aprobare, iar dacă totul decurge normal se vor demara și celelalte proceduri, adică elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construcții și Proiectul Tehnic de Execuție. “Se estimează că aceste două etape vor dura până la finale anului, iar la începutul anului 2022 se va putea scoate la licitație execuția lucrării”, a transmis deputatul Mihai Botez.

Studiul de fezabilitate (refăcut) al variantei ocolitoare a municipiului Vaslui a fost supus analizei, săptămâna trecută, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Consilierul județean, Gheorghe Veziteu, a explicat, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că în funcție de avizul CTE se va continua cu realizarea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții și proiectul tehnic de execuție. “Pregătirea documentației tehnice reprezintă etapa premergătoare obținerii finanțării nerambursabile de la Uniunea Europeană. Varianta ocolitoare se va desprinde din drumul național DN24 la intrarea în municipiu, de lângă podul de la Cuvas, va continua prin partea de est a orașului, de-a lungul văii râului Vaslui, și va reveni în DN24 lângă Satu Nou, spre Iași. Centurile Bârlad și Vaslui fac parte din lista obiectivelor principale ale Guvernului României în domeniul transportului rutier, de construire a unui număr de aproximativ 370 km de variante de ocolire în perioada 2021-2024, în valoare de 5,5 miliarde de lei, fără TVA”, a explicat consilierul județean Gheorghe Veziteu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.