spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Elevii din clasele terminale se întorc în băncile școlii începând cu data de 10 mai

- Advertisement -
Elevii se vor întoarce din vacanța de primăvară la începutul lunii mai iar cei din clasele terminale se vor prezenta fizic la ore.

REVENIRE… Mii de elevi vasluieni din clasele terminale din învățământul liceal și gimnazial, postliceal și profesional se vor întoarce în efectiv complet, fizic, la școală din data de 10 mai. Restul elevilor vor începe cursurile pe 5 mai, cu respectarea măsurilor sanitare pentru desfășurarea orelor în condiții optime. Înainte de examenul de Evaluare Națională vor mai avea doar o lună de cursuri. “Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei din clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet. Am solicitat eliminarea acestei condiții”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Începând cu data de 5 mai, elevii vor reveni ușor, ușor la normalitate, mai exact la școală în format fizic. Primii care vor face acest pas vor fi elevii care nu sunt în ani terminali, urmând ca pe 10 mai să revină în bănci și cei din urmă. Această decizie a fost luată de Ministerul Educației, prin emiterea unui ordin comun de ministru. Printre prevederi se numără permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, documentul prevede permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din ani terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localitățile în care nu este instituită măsura carantinării zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Sorin Cîmpeanu este de părere că elevii trebuie să revină cât mai curând la școală, însă pentru asta este nevoie de respectarea cu strictețe a normelor sanitare, dar și să fie introduse testele rapide non-invazive, cu salivă. “Trebuie găsit acel optim între risc și beneficiu. Riscurile nu vor putea fi eliminate total, dar prin măsurile de distanțare adecvată, purtarea obligatorie a măștii de protecție, aerisirea spațiilor de învățământ, testarea, putem să ținem sub control aceste riscuri, putem să le minimalizăm în așa fel încât să nu avem o generație întreagă de copii care nu vor avea șansa recuperării pierderilor suferite pe parcursul acestei crize sanitare”, a mai spus ministrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.