spot_imgspot_img
20.8 C
Vaslui
01-mai-2024

Ziua Astronomiei, sãrbãtoritã la Observatorul Astronomic din Bârlad

- Advertisement -

NORMALITATE… Pe 15 mai, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, va organiza o activitate de promovare a astronomiei: Ziua Internationalã a Astronomiei (Astronomy Day).
Echipa de la Observatorul Astronomic va marca acest eveniment prin organizarea unei prezentãri publice, la ora 12.00, în aer liber, pe terasa de observatii astronomice. Invitati speciali sunt renumitii profesori Cãtãlin si Ecaterina Anghelutã, de la Colegiul „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad. Între orele 13.00 – 14.00, se vor organiza observatii solare, cu telescopul solar LUNT. De asemenea, spre searã, se vor organiza si observatii astronomice în stradã, în zona parcului „Victor Ion Popa”, (lângã statuia lui Mihai Eminescu), orele: 21.00 – 22.00.

Ziua Astronomiei se aniverseazã în fiecare an, într-o zi de sâmbãtã din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pãtrar. Anul acesta, Ziua Astronomiei se va aniversa la Bârlad pe 15 mai, prin observatii astronomice în stradã, în zona parcului „Victor Ion Popa” (lângã statuia lui Mihai Eminescu), între orele 21:00 – 22:00.

„Miscarea a început în California (SUA) în anul 1973, când astronomul amator Douge Berger (presedintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis cã, decât sã invite oamenii sã participe la o searã de observatii astronomice într-un loc îndepartat de oras, mai bine ar fi ca clubul de astronomie sã organizeze observatii astronomice în mijlocul orasului, si sã arate obiectele ceresti publicului trecãtor, care altfel nu ar avea ocazia sã priveascã printr-un telescop. Activitatea se va desfãsura numai dacã cerul va fi senin!”, a precizat Dumitru Ciprian Vântdevarã – Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.