spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Taxă pentru centralele de apartament. Câţi bani ar putea plăti românii care stau la bloc

- Advertisement -

Centralele de apartament ar putea fi taxate cu peste 800 de lei din cauza emisiilor de carbon. Potrivit unei analize a Asociaţiei Energia Inteligentă, sistemele de încălzire centralizată, au eșuat în România din cauza managementului defectuos asupra acestora.

Taxă pentru centralele de apartament. O analiză realizată de Asociaţia Energia Inteligentă arată că din 330 de localități cu sisteme de încălzire centrală în anul 1990 (peste 3,5 milioane de locuințe), astăzi mai există astfel de sisteme, doar în 37 de localități (cca 1,2 milioane de locuinte), majoritatea dintre acestea fiind incapabile tehnic să mai asigure necesarul de apă caldă și căldură.

Asociaţia Energia Inteligentă arată că politicile publice din ultimii 20 de ani din România au fost de direcționare a populației spre utilizare a gazelor naturale, atât pentru a substitui încălzirea centralizată, cât și pentru a substitui masa lemnoasă.

„Aceste centrale individuale poluează mai mult decât o centrală comună, cu tehnologie actuală, pentru mai mulți consumatori. De exemplu, pentru un bloc cu 6 scări și 10 etaje, costurile cu centralele individuale sunt mai mari cu până la 25% față de costurile cu o centrală comună. De asemenea, pentru același exemplu, emisiile de CO2 sunt mai ridicate prin folosirea centralelor individuale decât prin folosirea unei centrale de bloc. …https://www.romaniatv.net/taxa-pentru-centralele-de-apartament-cati-bani-ar-putea-plati-romanii-care-stau-la-bloc_5559098.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.