spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

La Vaslui, distribuirea produselor alimentare pentru persoane defavorizate întârzie

- Advertisement -

AJUTOARE Zahãrul, fãina, pastele fãinoase, si biscuitii au fost ridicate de cãtre Primãria Vaslui, problema fiind laptele praf, care nu se stie când si de unde va veni. În aceste conditii, distribuirea alimentelor pentru persoanele fãrã venituri sau cu venituri mici se amânã pânã la o datã necunoscutã.

Anul acesta judetul Vaslui nu mai figureazã pe primele locuri la numãrul de persoane care beneficiazã de programul PEAD prin care Uniunea Europeanã acordã ajutoare persoanelor fãrã venituri. Cei 96.039 de beneficiari sunt mai putini cu aproape 4.000, conform listelor de la Consililui Judetean Vaslui, care, conform promisiunilor fãcute acum o lunã, spuneau cã pânã la 15 septembrie cantitãtile de fãinã, zahãr, biscuiti si paste fãinoase vor ajunge la beneficiari. Din câte se pare, diversificarea produselor, fatã de anul trecut când se împãrtea doar fãinã albã si zahãr, se pare cã a produs o serie de probleme, în sensul întârzierilor de livrare a cantitãtilor de produse promise. Astfel, la Primãria Vaslui doar în aceste zile se primesc cantitãtile restante de zahãr si mãlai, restul produsele fiind deja în depozitele primãriei, dar sunt probleme cu livrarea laptelui praf, care nu se stie nici la aceastã orã când si de unde va veni. “Nu avea rost sã începem distribuirea produselor pe care le avem deja în stoc, si dupã aceea sã-i rechemãm pe oameni sã-si ia si restul de produse. Mai ales cã marea parte a beneficiarilor sunt persiane în vârstã cu pensii mici sau persoane cu handicap, iar drumul pânã la locatia de lângã Silver Mall, aceeasi locatie ca anul trecut, este unul detul de obositor pentru marea parte a acestor pesoane. În momentul când vom primi si ultimile cantitãti de produse, listele cu persoanele care au dreptul la aceste ajutoare fiind deja întocmite, vom începe imediat distribuirea.” a declarat purtãtorul de cuvânt al Primãriei Vaslui, Gianina Clitemnestra Tofan,

La Husi a început distribuirea ajutoarelor

Ieri a fost prima zi când s-au împãrtit la Husi ajutoare alimentare trimise recent de Uniunea Europeanã! 14 kilograme de fãinã de grâu, 8 pungi cu paste fãinoase si 13 pachete de biscuiti – asta a primit fiecare beneficiar de venit minim garantat, somer în platã, pensionari care încaseazã lunar sub 400 de lei si persoane cu handicap neinstitutionalizate, copii si adulti. De la primele ore ale diminetii au fãcut rând, iar împãrtirea alimentelor (fãcutã în incinta fostului Ambulatoriu de Specialitate al orasului) a decurs fãrã probleme. „Am primit aceste ajutoare si ne bucurãm. Nu e mult, nu e putin, dar pe criza asta, orice spijin e binevenit. Sunt aici de la ora 8, am stat la rând, m-am înscris pe tabel si am luat ce mi s-a dat. Oamenii au stat la rând cuminti, nu a fost înghesuialã. Am auzit cã ne va da si zahãr si ulei si ar fi foarte bine, dar nu stim când”, a spus huseanul Costel Adam, 41 de ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.