spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Alertă de Covid-19: cazurile au crescut, două decese înregistrate în ultimele 48 de ore!

- Advertisement -
GRAV… La Bârlad sunt internați la spital 24 de pacienți cu Covid-19, trei dintre ei sunt copii!

ÎN CREȘTERE… Situația cazurilor de Covid-19 în județul Vaslui, până pe 22 August, înregistrată de DPS Vaslui, este una alarmantă, deoarece atât cazurile, cât și rata incidenței cumulative la 1000 de locuitori, sunt în creștere! La Bârlad sunt internați la spital 24 de pacienți depistați în ultimele 48 de ore cu Covid-19. Toți pacienții sunt pe secții și, cei mai grav, trei dintre ei sunt copii! Toți cei bolnavi sunt internați la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Trei pacienți sunt în ATI Reanimare, din care 1 intubat, 0 CPAP și 4 ventilatoare libere pentru COVID. Cei 24 au diferite forme de boală : 9 bolnavi au forme medii, 13 pacienți sunt cu forme severe, iar în stare critică este 1 pacient, aflat la ATI Reanimare, transferat la Bârlad de la Piatra Neamț.

Ultima “Rată a incidenței cumulative” este de 0.09/1000 de locuitori, iar județul nostru a înregistrat în ultimele 14 zile, 48 de persoane depistate pozitiv la testarea pentru infectarea cu virusul SARS-CoV-2, care duce la îmbolnăvirea de Covid-19. Cele mai multe cazuri, 8 (opt), s-au înregistrat în comuna Fălciu, care are o rată de incidență de 1,53 la 1000 de locuitori, fiind cea mai ridicată din județ. Mai sunt 9 cazuri înregistrate în municipiul Vaslui (0,06 rata de incidență la 1000 de locuitori) și în municipiul Huși, care a ajuns la o rată a incidenței cumulative de 0,24 la 1000 de locuitori, urmate de Bogdana (1 caz), Stănilești (3 cazuri), Codăiești (2 c) și cu câte 1 caz comunele Bogdănești, Deleni, Solești, Dumești, Iana, Ivănești, Munteni de Sus, Munteni de Jos, orașul Murgeni, care au rata incideței cumulative între 0,68 și 0,12 la 1000 de locuitori. Municipiul Bârlad are 6 cazuri, iar rata incidenței este de 0,09 la 1000 de locuitori.

Situația la spitalul din Bârlad

În municipiul Vaslui,la spitalul județean, cele 20 de locuri pentru bolnavii de Covid-19 sunt ocupate. Cazurile grave pentru ATI Reanimare sunt direcționate la spitalul din Bârlad. Important! Toate spitalele au secții speciale (în genere cele de Boli Infecțioase), pentru cazurile Covid-19. La spitalul din Bârlad sunt înregistrate 6 cazuri noi de îmbonăvire de Covid-19 în ultimele 24 de ore, 2 decese sunt înregistrate pe județul Vaslui, iar 4 pacienți Covid-19 sunt în ATI.

În secția Pneumologie – zona roșie, sunt 17 pacienți internați, dintre care 9 cazuri de forme severe și 8 forme medii. Dintre cei 17 pacienți, 9 sunt pe oxigenoterapie. Mai sunt libere 7 locuri. La secția de Boli Infecțioase sunt 7 persoane internate, dintre care trei sunt copii. Dintre cele 7 cazuri internate, 4 sunt cu forme ușoare, 1 cu formă medie și 2 cu forme severe. Pe oxigenoterapie sunt 2 cazuri, în ATI Reanimare, tot 2 cazuri. La secția Boli Infecțioase mai sunt libere 3 locuri – 1 pentru adulți și 2 pentru copii. Cei doi decedați au fost transferați de la Vaslui, unul fiind în vârstă de 72 ani. Acesta era din Piatra Neamț. Cadrele medicale de la spitalul nemțean au cerut să fie transferat la spitalul din Bârlad, dotat cu aparatură mai performantă decât cea de la spitalul din municipiul Piatra Neamț. Bărbatul a decedat acum două zile, el având o formă serioasă de Covid-19. Al doilea decedat a fost transferat de la spitalul din Vaslui la Bârlad, omul fiind din Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.