spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Prețul la electricitate în Grecia a crescut cu 70% de la începutul anului. Facturile au crescut cu 50% în septembrie față de august

- Advertisement -

Gospodăriile și companiile grecești se vor confrunta, din septembrie, cu creșteri de până la 50% la facturile la curent, față de luna august, pe măsură ce prețurile din piață au spart toate recordurile în ultima lună, transmite Kathimerini.

Oficiali guvernamentali, în special Ministerul Energiei, sunt alarmați atât de povara mai mare asupra consumatorilor cât și reacția în lanț privind prețurile altor produse și servicii.

Însă, nu există instrumente la dispoziția acestora pentru a atenua efectul, motivele care stau la bază fiind externe – în mod special creșterea prețurilor la emisiile de dioxid de carbon, ca urmare a politicii UE pentru combaterea schimbărilor climatice, dar și din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale.

De asemenea, se adaugă un motiv geopolitic important. Gazprom, compania rusească care este principalul furnizor de gaze naturale al UE, a decis să nu furnizeze gaze suplimentare de care Europa are nevoie înaintea sezonului de iarnă, pentru a pune presiune pe statele UE să aprobe gazoductul Nord Stream 2. Din cauza aceasta, pe lângă cererea mai mare a țărilor asiatice pentru gaz natural lichefiat, au crescut prețurile la import, la 48 de euro pe megawatt/oră, de la nivelul de 25 de euro din luna mai. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/pretul-la-electricitate-in-grecia-a-crescut-cu-70-de-la-inceputul-anului-facturile-au-crescut-cu-50-in-septembrie-fata-de-august-1652933

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.