spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Dumitru Condurache nu a câstigat la Loto, dar a luat 600 de lei de la concursul „Te abonezi si câstigi!

- Advertisement -

PREMII… Cel de-al doilea câstigãtor al concursului organizat de ziarul Vremea Nouã, în luna august, este Dumitru Condurache din comuna Todiresti. În vârstã de aproape 77 ani, acesta ne-a declarat cã nu se astepta sã câstige unul din cele patru premii puse în joc, pentru cã niciodatã nu a câstigat nimic la niciun joc. A mãrturisit cã a jucat de mai multe ori la Loto, dar câstigul s-a lãsat întotdeauna asteptat. Întrebat ce va face cu cei 600 lei, acesta ne-a spus bucuros cã îi va dãrui celor trei nepoti. „Banii i-am programat. Îi voi împãrti nepotilor, cel mare e student în anul 4 la Drept. Mai am un nepot, care a intrat acum în clasa a IX-a la Liceul „Costache Negruzzi” din Iasi si o nepoatã în clasa a IV-a. Deocamdatã nu le-am spus, vreau sã le fac o surprizã”, ne-a spus cel de-al doilea câstigãtor al concursului „Te abonezi si câstigi”.

Dumitru Condurache a lucrat aproape 46 de ani ca sofer pe ambulantã. A vãzut de toate la viata lui, si întâmplãri fericite, si tragedii. „Am lucrat întâi la Negresti, ca sofer pe ambulantã, apoi m-am cãsãtorit si, pentru cã sotia mea era de aici, ne-am mutat la Vaslui si m-am transferat si cu munca. Apoi, am zis cã tot mai bine e la tarã, cã aveam cãsutã la Todiresti si am revenit la Negresti. Înainte sã ies la pensie, am prins vreo câtiva ani mai buni, începuserã sã aducã masini noi si sã se repare soselele, dar pânã atunci am prins niste vremuri tare grele. Multe drumuri neasfaltate, nepietruite, când ploua, rãmâneam blocati în noroaie. Lucram pe masini vechi, nãsteau, sãracele femei, fãrã sã vrea pe drum. În atâtia ani de muncã, câte nu am vãzut?! Mi-au rãmas si acum în minte imaginea celor bãtuti, tãiati… Mã strângea în spate când îi vedeam plini de sânge”, a povestit fostul ambulantier. Acesta ne-a povestit cã, atunci când ajunge în Negresti, mai trece pe la fostul spital, pentru a rememora amintiri din perioada sa de activitate. „Îmi pare rãu cã a ajuns sã se închidã spitalul din Negresti, pentru noi, cei din Todiresti, e greu, pentru cã trebuie sã venim pânã la Vaslui, dacã avem nevoie de un medic. Când mai ajung la Negresti, mã mai duc unde am mâncat o pâine toatã viata. Am vãzut cât de râu aratã spitalul, s-a degradat… Si ce frumos arãta înainte, fusese renovat înainte sã fie desfiintat, avea aparaturã nouã… Zici cã e un spital blestemat, cã, dupã ce l-au ridicat, au fãcut ce au fãcut, l-au lãsat în paraginã, apoi l-au refãcut, a mai mers câtiva ani si l-au închis”, a povestit Dumitru Condurache.

„Când am vãzut cã sunt pe lista câstigãtorilor, nici nu mi-a venit sã cred”

Abonat la ziarul Vremea Nouã este de multi ani, pentru cã, spune el, îi place sã fie la curent cu ce se întâmplã în tarã. „Nici nu mai stiu de când sunt abonat la ziar, de foarte multi ani, de pe vremea când nu fãceati concursuri. Când primesc ziarul, îl citesc de la început pânã la sfârsit. Acoperiti în mare parte cam tot, si partea de agriculturã, si de administratie, am vãzut cã aveti acum si o paginã de sfaturi utile… Din zona politicii am vãzut cã dati. Mie, personal, nu prea îmi place ce se petrece în politicã, prea ce ceartã între ei, dar citesc sã vãd ce se mai întâmplã”, a povestit Dumitru Condurache. Acesta ne-a mai mãrturisit cã nu se astepta sã câstige unul din cele patru premii puse în joc. „Când am vãzut cã sunt pe lista câstigãtorilor, nici nu mi-a venit sã cred. M-am bucurat, cã n-am câstigat niciodatã nimic, nici când jucam la Loto. I-am spus doar unuia dintre bãietii mei, s-a bucurat si el. Banii i-am programat. Îi voi împãrti nepotilor, cel mare e student în anul 4 la Drept. Mai am un nepot, care a intrat acum în clasa a IX-a la Liceul „Costache Negruzzi” din Iasi si o nepoatã în clasa a IV-a. Deocamdatã nu le-am spus, vreau sã le fac o surprizã”, a mai povestit cel de-al doilea câstigãtor al concursului „Te abonezi si câstigi”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.