spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Uliu rănit, salvat de jandarmi și adus la Grădina Zoo din Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

NOROCOS… Grădina Zoologică din Bârlad are un locatar nou! Un uliu rănit, căzut undeva prin zona Podu Turcului (județ Bacău), a fost adus de jandarmii băcăuani la Zoo din Bârlad, pentru a fi salvat. Pasărea este una norocoasă, în caz că va trăi, deoarece Grădina Zoo din Bârlad nu are în inventar nici un uliu.

“Un apel mai puțin obișnuit a direcționat un echipaj de jandarmerie pe strada Teiului din localitatea Podu Turcului, pentru salvarea unei păsări. La locul indicat, echipajul a găsit un uliu rănit, aflat în imposibilitatea de a-și lua zborul. Jandarmii au împrumutat o cușcă specială de la un doctor veterinar, iar uliul a fost preluat de la limită de județ de un echipaj al Jandarmeriei Vaslui, care l-a transportat la Grădina Zoologică din orașul Bârlad, unde starea sa de sănătate va fi evaluată și îi vor fi acordate îngrijirile medicale necesare. Mulțumim cetățeanului care a sesizat cazul pentru spiritul de observație dovedit și implicarea pentru salvarea unei păsări sălbatice aparținând unei specii protejate de lege.”, a precizat căpitanul Alexandru Vatavu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

“A fost adus la noi, întradevăr. Nu l-am văzut încă, dar am dispus ca să fie cazat într-o cușcă specială, am solicitat medicul veterinar să vină să-l examineze mâine dimineață, pe 11 septembrie și atunci vom ști ce are de nu poate zbura. Nu mă pot pronunța încă, medicul va stabili dacă mai trăiește, ce are și dacă va mai zbura, pentru că, dacă are vreo aripă ruptă și nu sunt șanse de recuperare, îi va fi amputateă.”, a precizat ing. Adrian Cărăbăț, directorul Grădinii Zoo Bârlad. Se pare că pasărea va avea toate șansele, în caz că nu este grav bolnavă, dacă nu poate să mai zboare, să rămână la Grădina Zoologică bârlădeană, care nu are niciun exemplar din această rasă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.