spot_imgspot_img
14.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Ședință cu scântei: Dumitru Buzatu, în contre cu consilierul Liviu Iacob! (VIDEO)

- Advertisement -
DISCUȚII… Mărul discordiei nu a fost reprezentat de proiectele de pe ordinea de zi, ci de gafa pe care a făcut-o fostul primar al orașului Negrești, Vasile Voicu, în ședința trecută, când i-a jignit pe colegii care au lungit discuțiile pe baza unui proiect de hotărâre: “două ore la un punct, dă-i-n mă-sa-n c*r”.

CONTRE… Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și consilierul Liviu Iacob s-au duelat în replici tăioase ieri, într-o ședință extraordinară, cu doar două puncte pe ordinea de zi. Mărul discordiei nu au fost proiectele, ci gafa pe care a făcut-o fostul primar al orașului Negrești, Vasile Voicu, în ședința trecută. Este vorba, mai exact, despre o remarcă a acestuia, spusă fără să-și dea seama că are microfonul deschis: “două ore la un punct, dă-i-n mă-sa-n c*r”. Dumitru Buzatu i-a luat apărarea, spunând că au fost verificate lucrările acelei ședințe și că “adresarea respectivă nu a fost opera domnului Vasile Voicu, ci a unei alte persoane, care a fost în cvorumul respectiv”. Consilierul Liviu Iacob l-a contrazis și l-a rugat, totodată, să nu-i <prostească>: “Domnu’ Voicu m-a sunat a doua zi și și-a cerut scuze pentru modalitatea de exprimare, recunoscându-și vocea și ceea ce a spus atunci. Deci nu puteți să spuneți că e albă (n.r. situația), când ea de fapt e neagră. Domnule președinte, nu ne prostiți pe toți…”. “Încerc să vă prostesc numai pe cei care vă pretați la asemenea treburi”, a răspuns președintele CJ, discuția mutându-se, ulterior, pe un alt subiect: proiectul privind repartizarea către anumite UAT-uri a fondului din impozitul pe venit, pentru anul 2021, aprobat luna trecută. Deși era un număr par de consilieri conectați (15 la 15), proiectul a fost aprobat cu 15 voturi “pentru” și 14 voturi “abțineri” și “împotrivă”. Am vorbit cu doamna secretar și mi-a spus că, din întâmplare, un consilier era deconectat. După părerea mea, nu a primit aplicația. Se pot face și fraude”, a spus consilierul Iacob, stârnind în președintele CJ o reacție adversă vehementă: “domnule Iacob, aveți la dispoziție controlul contenciosului administrativ, terminați odată cu prostiile astea. Dacă dumneavoastră sunteți obișnuit cu această modalitate, să fraudați lucrurile, asta nu înseamnă că e o manieră pe care ne-am însușit-o noi. Nu facem lucrurile acestea”.

Consilierii județeni s-au reunit ieri într-o ședință extraordinară pentru a aproba două proiecte. Primul proiect este cel privind devizul general actualizat, devizul general pentru lucrările rest de executat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiții “Reabilitare și modernizare drum județean DJ 243 B: Bârlad (DJ 243) – Crâng – Ciocani – Movileni – Coroiești de Sus – Limită Județ Bacău, L – 6,630 km, Județul Vaslui”. Cel de-al doilea proiect este cel privind devizul general actualizat, devizul general pentru lucrările rest de executat și a indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiții “Reabilitare și modernizare drum județean DJ 244K : DN 24 (Muntenii de Sus) – Tanacu – Bălțați -Crăsnășeni – Leoști – Vinețești – Oltenești – Zgura, L-7,650 km, județul Vaslui”. Ambele proiecte au fost aprobate fără prea multe discuții.

“Două ore la un punct, dă-i-n mă-sa-n c*r”. Dumitru Buzatu știe cine a spus asta, dar nu vrea să-i zică numele

Vasile Voicu

Contrele au apărut însă atunci când președintele CJ a vrut să clarifice o situație și anume că gafa de la ședința trecută, când unul dintre consilieri a spus “două ore la un punct, dă-i-n mă-sa-n c*r”, nu îi aparține fostului primar al orașului Negrești, ci unei alte persoane, însă nu vrea să-i dea, momentan, numele: “l-am văzut în imagine pe domnul Vasile Voicu, care a fost acuzat că s-a exprimat într-un mod inacceptabil pentru ședințele noastre și vreau să vă spun că, verificând lucrările acelei ședințe, adresarea respectivă nu a fost opera domnului Vasile Voicu, ci a unei alte persoane, care a fost în cvorumul respectiv. Nu aș vrea să îi dau numele, sper că va avea, să spunem noi, curajul ca, într-o ședință în care ne vom revedea, să recunoască lucrul acesta și să-l exonerăm pe calea aceasta pe domnul Vasile Voicu de acuzele care i-au fost aduse.” “Domnu’ președinte, eu am făcut aceste acuze și, din păcate, era chiar vocea domnului Voicu”, i-a răspuns consilierul Liviu Iacob. Dumitru Buzatu a ținut-o însă pe-a lui: “Domnu’ Iacob, nu avem nevoie să ne spună cineva, am verificat aplicația și știm exact cine a spus lucrul acesta. Am să vă comunic cine a fost, dacă persoana respectivă nu va avea…”. “Domnul Voicu m-a sunat, a recunoscut… Cum puteți să îmi spuneți acum că nu e adevărat? Veți spune probabil că Iohannis a vorbit sau ce vreți să spuneți?”, a întrebat Iacob. “De ce? Poate șeful dumneavoastră de partid, Timofticiuc”, a răspuns Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a răbufnit: “aveți la dispoziție controlul contenciosului administrativ, terminați odată cu prostiile astea”

“Haideți să fim serioși!”, a îndemnat consilierul Iacob, încercând, apoi, să schimbe subiectul: “În al doilea rând, vreau să vă comunic că data trecută, la acel controversat proiect de hotărâre privind împărțirea inechitabilă a banilor…”. Nu a fost lăsat să-și ducă ideea până la capăt, căci președintele CJ a răsbufnit: “nu e niciun proiect de hotărâre controversat, susțineți niște aiureli, a fost pur și simplu un proiect de hotărâre supus votului și votat legal. Că nu vă convine, știu treaba asta. Și vom continua așa. Domnule Iacob, terminați odată, ce controversat? Dacă nu vă convine dumneavoastră e controversat? De ce ar fi controversat? Aveți la dispoziție controlul contenciosului administrativ, de ce nu îl utilizați? Terminați cu minciunile astea!”. În replică, consilierul Liviu Iacob a răspuns: “Minciuni spuneți dumneavoastră. Deși era un număr par de consilieri conectați (30 consilieri), proiectul a fost aprobat cu 15 voturi “pentru” și 14 voturi “abțineri” și “împotrivă”. Am vorbit cu doamna secretar și mi-a spus că, din întâmplare, un consilier era deconectat. După părerea mea, nu a primit aplicația. Se pot face și fraude”. Președintele CJ i-a transmis că trebuia să conteste proiectul, iar apoi a încheiat discuția:”Domnule Iacob, aveți la dispoziție controlul contenciosului administrativ, terminați odată cu prostiile astea. Votul a fost perfect legal, nu l-ați contestat și din acest punct de vedere… Vă rog să uzați de toate măsurile legale, nu de cele persuasive, cu tot felul de minciuni. Ascultați ce vă spun eu, domnule Iacob: dacă dumneavoastră sunteți obișnuit cu această modalitate, să fraudați lucrurile, asta nu înseamnă că e o manieră pe care ne-am însușit-o noi. Nu facem lucrurile acestea. Dumneavoastră aveți posibilitatea să abordați din punct de vedere legal orice hotărâre, care vi se pare că nu a fost adoptată potrivit prevederilor legale care reglementează activitatea Consiliului Județean și cu asta, basta!”, a spus nervos Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Atît știe,atît face,atît poate!
    Circ din partea reprezentantului PNL !
    Țara arde și baba se piaptănă !
    Sunt atîtea probleme in județ și această mare „personalitate” penelistă a devenit pudică dintr-o dată: cum de a zis unul în microfon ” dă-o in ma-sa-n cur” !
    Și dă-i discuții filozofice pe temă !
    Culmea e că mai iau și bani pentru chestia asta !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.