spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Noi echipamente pentru polițiștii de frontieră vasluieni

- Advertisement -

PROPUNERE… Polițiștii de frontieră din România vor avea echipamente noi, asemănătoare cu cele ale colegilor lor de la Agenția Europeană a pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă. Noua uniformă se va axa pe o calitate superioară a materialelor din care va fi confecționată și va avea un design cu totul diferit față de cea actuală, aceasta creând flexibilitate și mobilitate.

Subiectul a fost dezbătut marți, în cadrul unei întrevederi a sindicaliștilor  cu conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în care a fost prezentată propunerea instituției pentru noua uniformă a polițiștilor de frontieră. „Având în vedere schimbările legislative survenite cu incidență asupra uniformei polițiștilor, alegerea materialelor din care se va confecționa, alegerea designului acesteia, cât și firma care va confecționa uniforma, se preconizează ca termen de implementare luna ianuarie 2024. S-a propus ca uniforma va fi asemănătoare cu cea a polițiștilor din cadrul Agenției Frontex”, au precizat reprezentanții Sindicatului Europol.

 Uniforma polițiștilor de frontieră va avea două componente:

-ținuta de reprezentare-ceremonie;
-ținuta de serviciu;
1.Ținuta de reprezentare-ceremonie :șapcă(caschetă barbați) stofă sau pălărie (femei); căciulă iarnă; costum stofă: sacou bleumarin, pantaloni bleumarin(barbati, femei) , fustă bleumarin(femei); scurtă bleumarin; pardesiu bleumarin- element nou introdus în ținută; cămasă bleumarin; cămașă albă bumbac -poliester cu mânecă lungă și mânecă scurtă; pantofi(design modern față de cel actual); ghete piele(bărbați și femei).
2.Ținuta de serviciu – șapcă model Frontex, bleumarin; beretă bleumarin; pantofi tactici stil ”adidas”, antistatic, impermeabil și imperrespirant; pantaloni tactici- model Frontex, material rezistent cu buzare laterale și la spate; bluză tactică- bumbac și elastan; jachetă model Frontex , tip Softshell; bluză tactică (pelerină).

 

Vor fi consultate și structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră

Conform reprezentanților Europol, în perioada următoare va avea loc și o consultare a polițiștilor de frontieră din teritoriu, pentru a se găsi cea mai bună variantă de uniformă.  „Având în vedere că la aceasta ședință au fost prezentate doar propunerile avute în vedere de IGPF, în săptămânile care urmează va avea loc o consultare a structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră cu toate organizațiile sindicale pentru a  se putea centraliza propuneri și din partea acestora, după care va avea loc o nouă întâlnire la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră unde se vor dezbate toate acestea  și se va lua o decizie cu privire la noul model”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.