spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
14-mai-2025

Un singur ofertant pentru extinderea Ambulatoriului de specialitate Bârlad: o asociere între două firme, din Negrești și Italia!

- Advertisement -
LICITAȚIE… Singurul ofertant pentru lucrările de extindere a Ambulatoriului Bârlad este Asocierea de firme KATAR CONNEG S.R.L. Negrești, județul Vaslui (Leader) și firma italiană GRUPPO GE.DI., care se ocupă cu proiectare și construcții lucrări de construcții publice și private în Sănătate și construcții spitale.

OFERTĂ BILINGVĂ… Pe 20 decembrie anul trecut a fost termenul limită de depunerea ofertelor pentru executarea lucrărilor la obiectivul de investiții “Extinderea și dotarea Ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman”. Pe SICAP, unde licitația a fost lansată pe 19 noiembrie anul trecut, a fost dat publicității numele singurului ofertant și anume Asocierea de firme KATAR CONNEG S.R.L. Negrești, județul Vaslui (Leader) și firma italiană GRUPPO GE.DI., care se ocupă cu proiectare și construcții lucrări de construcții publice și private în Sănătate și construcții spitale. Oferta este acum în studiu, deoarece sunt mai multe firme subcontractante și toată documentația trebuie să fie studiată în vederea acceptării (sau nu) a ofertei depuse. Termenul limită pentru acceptare este luna mai 2022.

Primăria Municipiului Bârlad a postat în SICAP pe 19 noiembrie anul trecut anunțul de participare pentru achiziția lucrărilor de execuție la obiectivul de investiții „Extinderea și dotarea Ambulatorului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman»“ Bârlad. Valoarea estimată a achiziției este de 17.474.711,11 lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea Contractului de lucrări. Locul de desfășurare a lucrărilor este str. Republicii, nr. 300, în incinta Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. Ambulatoriul va fi dotat cu încă un Computer Tomograf și un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotările ajungând la peste 6 000 000 de lei. Asocierea care a depus singura ofertă este compusă din: KATAR CONNEG S.R.L. Negrești (Vaslui) Ofertant (leader) -reprezentant de Maria Cioncu; GRUPPO GE.DI. 9ITALIA) (ofertant) – reprezentant Graziantonio Pallotta; IMECO Iași (Subcontractant) – reprezentant Adrian Covrig; Hospital Technical Solutions București (subcontractant) – reprezentant de Valentin Schnaider, Kone Ascensorul București (Subcontractant), reprezentant de Dragomir Catalina și MAROCO SYSTEMS (Subcontractant) – reprezentant Cornelia Maria Burlacu. Cu alte cuvinte, de proiectare se vor ocupa italienii, de construcție se va ocupa firma din Negrești, iar subcontractanții vor asigura executarea părții de instalații, alta de instalația electrică, alta de furnizarea aparaturii medicale, instalarea și mententanța lor, iar ultima cu instalarea și mentenanța lifturilor.

Ce se urmărește prin extinderea Ambulatoriului de Specialitate

Realizarea clădirii Ambulatoriului de specialitate în vederea asigurării serviciilor medicale în regim ambulator se face conform cerințelor și normativelor în vigoare. Prin realizarea proiectului s-a urmărit asigurarea condițiilor esențiale de siguranță prin organizarea activității medicale specifice consultațiilor și tratamentelor de specialitate pentru pacienți, respectiv prin dotarea și asigurarea de condiții speciale spațiilor cu destinații speciale prin sisteme de ventilație conforme, finisaje corespunzătoare și fluxuri funcționale interne corecte. Prin realizarea extinderii ambulatoriului cu clădirea propusă construirii se urmărește completarea funcțiunilor care lipsesc și conformarea spațiilor improprii situate în clădirile existente. “Ofertele s-au deschis pe data de 20.12.2021, ora 15.00, în SICAP. Programul de finanțare europeană accesat pentru realizarea investiției este POR 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluzinea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități. Lungul drum până la final: trei ani aprobările și trei ani lucrările de execuție!

„În octombrie 2018 a fost depus proiectul la finanțator și la 30 septembrie 2019 a fost declarat finanțabil. A stat la minister pentru avizare până în februarie 2020, iar după un an și cinci luni, în sfârșit s-a semnat finanțarea. Contractul se întinde pe o durată de 36 de luni, începând de la data semnării, timp în care investiția trebuie finanțată, realizată C+M și dotată. Vom avea în cadrul acestui proiect încă un Computer Tomograf și un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie și Imagistică Medicală, dotările toate ajungând să fie de peste 6.000.000 de lei. Dar principalele aparate sunt acestea două: CT-ul și RMN-ul, ambele de ultimă generație”, a spus Cătălin Moraru, șeful Departamentului de Proiecte Europene.

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.