
PENSIE LUNGĂ!… Gabriela Aioanițoaie, una dintre cele mai corecte și mai dedicate judecatoare din judetul Vaslui, a iesit la pensie!! Decretul a fost semnat pe 21 ianuarie, de către Klaus Verner Iohannis, presedintele României. Magistratul Gabriela Aioanițoaie va pune punct activitatii profesionale începând din data de 25 ianuarie. Pe lângă faptul că a lucrat o periodă de un an de zile la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), aspect onorant pentru orice magistrat de carieră, judecatoarea Aioanițoaie va rămâne în memoria vasluienilor pentru soluționarea în mod curajos a câtorva dosare intens mediatizate. În perioada anilor 2012-2014, când Chevronul s-a aliat cu politicienii din fruntea județului și ai țării și au intentat procese împotriva primarilor care cereau interzicerea Chevron pe teritoriul comunelor, judecătoarea Gabriela Aioanițoaie a susținut mereu dreptul de proprietate si de administrare al comunelor. Deciziile au dezamăgit Prefectura Vaslui, care dorea ca Chevronul să aibă cale liberã la „plantat” sonde în judet! Atunci ea a fost înlăuratã din secția „Contencios” a Tribunalului Vaslui. După trei sentințe date în defavoarea Prefecturii Vaslui, Gabriela Aioanitoaie a fost mutată la secția „Penale”. Pură coincidență! De pe 25 ianuarie, ea spune adio carierei de magistrat și se alătură soțului ei, fostul judecător Veronel Aioanițoaie, care a ieșit și el la pensie acum câțiva ani.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 21 ianuarie, un Decret privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Bârlad a doamnei Elena-Gabriela Aionițoaie, care își începe “cariera” de pensionar, la data de 25 ianuarie. Traseul profesional al judecătoarei Gabriela Aioanițoaie este unul marcant, ea având un singur mod de a judeca: aplicând un echilibru perfect “între Inimă și Lege”! A fost unicul judecător din România, care avut curaj să aplice legea în cea mai neagră periodă a județului Vaslui și a țării, perioada 2012-2014, când Chevron a vrut să planteze sonde cu funcționare prin fracturare, având alturi Guvernul Ponta. Unii primari vasluieni s-au opus, au dat hotărâri de Consiliu Local care interziceau accesul Chevron-ului pe teritoriul comunelor lor, iar Prefectura le-a atacat în Contenciosul Adminitrativ, unde judecător era atunci bârlădeanca Elena Gabriela – Aioanițoaie. Decizia instanței în acest caz a fost cu atât mai surprinzãtoare, cu cât, anterior, în același context, alte 10 comune pierduseră deja procesul cu Prefectura. Sentința a fost dată de judecătoarea Elena Gabriela Aioanițoaie. Acceași pentru trei comune din județ, unde ea a fost judecătorul. “Am judecat conform legilor în vigoare și a normelor europene, făcând un echilibru perfect între inimă și aplicarea legii”, ne-a spus Elena Gabriela Aioanițoaie, la ieșirea la pensie.
Traseul profesional al judecătoarei Aioanițoaie este unul perfect
Elena Gabriela s-a născut în Bârlad, în 1970, a urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr.2, iar în 1988 a absolvit Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, având ca dirigintă pe profesoara de matematică Gabi Ghidoveanu. A urmat apoi cursurile Universității Ecologice București, prima facultate privată din România, iar în 1996 a dat licența la stat, în criminalistică. A mai făcut două mastere, a lucrat timp de 12 ani ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Din Iulie 2016 și până în 2018, a fost Procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Apoi a ajuns consilier juridic, personal asimilat procurorilor și judecătorilor la Consiliul Superior al Magistraturii. Din 2010, luna iunie a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar în noiembrie 2010, în urma concursului de promovare și până în 2016 a fost judecător la Tribunalul Vaslui, iar din iulie 2016 și până în prezent a fost judecător la Judecătoria Bârlad (post obținut prin transfer). De remarcat că Gabriela Aioanițoaie a făcut și două mastere, unul în științe penale și criminalistică, perioada 2007 – 2008 la Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice București și al doilea Master în Probațiune, perioada 2011 – 2013 la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie din cadrul Universității București.
“Nu am știut dintotdeauna că voi ajunge magistrat, însă dintotdeauna am avut o dorință de a apăra dreptatea. Probabil că am făcut alegerea potrivită, la momentul potrivit. Nu este deloc ușor să exerciți o astfel de funcție, însă plec cu sentimentul împlinirii profesionale și cu mulțumirea că acești 25 de ani nu m-au făcut să îmi pierd omenia. Spun că nu este ușor, pentru că plec dintr-o instituție unde este vorba doar despre oameni… Am avut privilegiul să am colegi foarte buni (procurori, judecători, avocați si personal auxiliar) peste tot pe unde am activat. Am făcut cu drag această profesie, am respectat-o, iar asta s-a datorat și profesionalismului acestor colegi cu care am interacționat în întreaga carieră. Le mulțumesc tuturor si le doresc să meargă pe drumul spre mai bine! <<Ad meliora et ad maiora simper>>! care se traduce așa: <<Întotdeauna pentru mai bine și pentru lucruri mai mari>>” a precizat Elena Gabriela Aioanițoaie, magistrat pensionar, începând cu 25 ianuarie!
CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/o-avocata-vasluiana-a-invins-guvernul/
CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/judecatoarea-care-a-dat-sentinte-anti-fracturare-a-fost-inlaturata/
Magistrații! Categoria cu cele mai mari pensii, de peste 150 de milioane, care ies liniștiți la pensie la 50 de ani, de parcă au mutat munții, nu au stat relaxați între niște dosare, a căror rezolvare durează de la 5 ani în sus! Tare!
Ce școală ai somitate ce esti? Crede ma ca nu am nici o treaba cu justiția dar am cunoștințe! Stii cate interdicții au acești magistrați? Stii pe dracu! Te crezi în stare sa intri la Institutul Național al Magistraturii? Te simți? Dacă da….respectele mele! Dacă nu….nu vorbi ce nu stii! Ceea ce nu judeca populația ( ca sa nu spun altfel)si nu vrea sa știe și cei ce acuza magistrații, ca legile sunt făcute de parlament ,,de aleșii noștri, adică de mafioți pentru mafioți și ei( magistratii) doar le aplică. N ai văzut ca fiecare care ajunge la putere face legea cum ii place și se luptă sa aibă majoritate parlamentara? Oare de ce? Judeca și tu înainte de a arunca cu piatra!
Sa nu ne mai kkm pe noi ca, cu complicitatea lor sunt făcute
Le-au dat beneficii fără număr sa tacă, și au tăcut, sa facă ce legi vor noua sa ne fie bine, dar lucrul asta se numește complicitate nu legiști justițiari sau alte împăunări calitative.
O intrebare de o mie de puncte: tu de ce nu ai devenit magistrat? Sa nu spui ca nu ti a plăcut fiindcă vad ca ti place sa judeci ! De ce?
pentru ca nu mi-a plăcut sa pup c urul la toți ca sa mi se dea, e mult mai cinstit sa faci și sa câștigi singur
Romanii au numai persoane meritorii și intransigente
Dar când te uiți la justiție si administrație îți pui mâinile în cap și fugi unde vezi cu ochii
Să iasă și profesorii la 52 de ani și medicii și aparatul din primărie și cel din prefectură….și să vedem cine plătește pensiile
Profesorii se pot privatiza,fac meditații…pentru ce trebuie pensie la 52 de ani? Medicii au salarii de la 20000 de lei în sus plus șpăgi pana la Dumnezeu, cabinete particulare! O asistenta de la UPU are salariu de aproape 6…7000 de lei cu toate ca are 3 ani de școală postliceala! Mai vorbim de primărie și prefectura? N are rost! Toti fac parte din partide politice,etc,etc! Un magistrat nu are voie sa se privatizeze,nu face parte din nici un partid politic….si sunt mie alte restricții! Câți dintre polițiști nu sunt privatizati? Foarte mulți! O părere sincera? Singurii care merita o pensie de serviciu( nu speciala) sunt magistrații! Nu sunt si nu lucrez în domeniul justiției dar cunosc destui!
Bați câmpii, Anonim! Câte meditații pot face profesorii și câți dintre ei? Câți elevi își pot permite meditații? Și militarii au o grămadă de restricții/ interdicții și nu ies cu niște pensii barosane ca ăștia, care mut dosarele de colo-colo….
Chiar la 52 de ani? Nu mai avea a spune nimic in magistratura? Au rămas destule dosare nesoluționate …
Da tare de tot această judecătoare mondială ……să-i plătească pensioara ăia care au fost împotriva CHEVRO-ULUI ……cum să cumperi gaze de la porcii ăştia de ruşi care te şatajează si te jecmănesc cănd tu ai acasă o comoară ? CăT de tămpit poţi să fiiiiiiiiiiii ? Nu am uitat spectacolul facut de pochi împreună cu super specialiştii în gaze de şist & prostimea behăitoare !
…….mdaa……..plătiți-i pensia oameni buni ( iaca în articol nu zice suma ) .În rest…..articolul e invers față de realitate………
Respect și pensie binecuvîntată, să ia exemplu și cei care s-au pensionat și își tîrîie nădragii prin instituțiile publice!
Uăi jiji …..respect pt borfaşii ăştia care au jecmănit acest judeţ împreună cu lichelele din politică ? Căţi hoţi din politica vasluiană sunt la bulău pt că au ciordit si au distrus acest judeţ ? ZERO O ! silă şi scărbă pt aceste lichele !
Toata stima ! Un magistrat de nota 10! Cel mai citit si mai drept magistrat! O mare pierdere pentru judecatoria Barlad.
Cred ca doamnei judecator ii este si jena de un asemenea articol.
Cei care au interactionat cu judecatorul sus-numit stiu adevarul. Si aici nu ma refer la rautati, barfe care au circulat in jurul dumneaei. In adancul sufletului, doamna stie despre cum a fost ca magistrat.
Bine ca a iesit la pensie. Sanatate si virtute!
Pensionare la 50 de ani ?!? …
Da mai jarcalaule, dacă ai citit despre activitatea de 25 de ani, chiar da.