spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

Klaus Iohannis, la Summitul NATO: Agresorul e Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea Summitului NATO de la Bruxelles, că va insista în discuțiile cu aliații ca flancul estic să fie consolidat mai bine. „Agresorul e Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”, a declarat președintele. Acesta a salutat anunțul făcut de secretarul general al NATO, privind aprobarea grupului de luptă care va fi poziționat în România.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

  • Începem peste câteva minute Summitul NATO. Este deja al doilea Summit NATO într-o lună de zile, de când Rusia a atacat, complet neprovocată, Ucraina. Ne întâlnim, evident, pentru a discuta împreună situația din Ucraina, pentru a discuta măsurile pe care vrem să le luăm și planurile pe care le avem.
  • Câteva lucruri pot să vă spun de pe acum. În cadrul acestui summit dorim în primul rând să dovedim că suntem uniți, că suntem uniți și în NATO, dar suntem uniți și în relația transatlantică. De asemenea, în cadrul acestui summit vrem să discutăm cum putem să ajutăm în continuare Ucraina. Evident, în primul rând este vorba de ajutor umanitar în Ucraina și pentru cei care trebuie să părăsească Ucraina, cei care fug din fața războiului.
  • Dar evident că vrem să discutăm și lucruri care, de exemplu, pentru noi sunt extraordinar de importante, cum ar fi consolidarea Flancului Estic NATO. Aceste chestiuni vor face obiectul mai multor runde de discuții. Dar avem deja acum, înainte să începem Summitul, o veste foarte bună. Probabil ați aflat, conform declarației Secretarului General Jens Stoltenberg, că deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat. Este acel grup de luptă pentru care Franța va fi națiune-cadru. Sigur, urmează încă negocieri în cadrul NATO pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup de luptă, dar sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede deja…https://www.digi24.ro/stiri/externe/klaus-iohannis-inaintea-summitului-nato-agresorul-e-rusia-si-noi-trebuie-sa-construim-o-aparare-foarte-solida-pe-flancul-estic-1882139
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.