spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Unitatea mobilă din cadrul IRO Iași vine în județul Vaslui, în luna Mai

- Advertisement -
CAMPANIE… Unitatea mobilă din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași are programate 4 deplasări în județul Vaslui în luna Mai a.c. pentru testarea gratuită a femeilor eligibile în cadrul proiectului Oncoprev.

CONTINUĂ VACCINAREA… Direcția de Sănătate Publică Vaslui informează populația feminină cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 ani că unitatea mobilă din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași are programate 4 deplasări în județul Vaslui în luna mai a.c. pentru testarea gratuită a femeilor eligibile în cadrul proiectului Oncoprev – „Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, conform calendarului de mai jos:

  • Municipiul Vaslui – Fabrica de Confecții Bico, Strada Metalurgiei, nr. 1 – 12.05.2022, ora 09:00;
  • Pogonești – 20.05.2022, ora 09:00 – caravana mobilă va fi amplasată în centrul comunei, lângă școală;
  • Stănilești – 20.05.2022, ora 12:00 – caravana mobilă va fi amplasată în parcarea Centrului de Zi;
  • Zorleni – 26.05.2022, ora 09:30 – caravana mobilă va fi amplasată în parcarea Centrului de Zi.

Programul se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin (sunt asimptomatice, fără antecedente sugestive pentru această patologie), pentru testare gratuită, prezentând doar un act de identitate (fără bilet de trimitere de la medicul de familie). Categoria eligibilă este reprezentată de populația feminină în vârstă de 25-29 ani pentru testare Babeș-Papanicolau și 30-64 ani pentru testare HPV, aparținând grupurilor vulnerabile și nu au beneficiat de testare gratuită în ultimii 5 ani.

Numărul necesar de persoane feminine pentru efectuarea screening-ului este minim 60 femei eligibile la fiecare deplasare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.