DIN NOU CÂSTIGÃTOARE … Laboranta Mirela Georgeta Brãescu, de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad a câstigat din nou un prestigios premiu stiintific: locul 2 la Concursurile Nationale de 3D design&print, destinate profesorilor si elevilor. Asta dupã ce, în acest an, în luna martie, la concursul =Digitaliada6.0, unde profesorii si elevii au avut ocazia sã înscrie resurse educationale digitale, la Categoria Popularitate, premiul acordat de elevi a ajuns la aceeasi Mirela Georgeta Brãescu, profesor laborant de fizicã-chimie la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad (CNGRC). Premiul este în valoare totalã de 200 euro si consumabile 3D Printing oferite de iMake3D. Iatã cã se poate face performantã, dacã este pasiune, iar reusita acestei laborante este si mai spectaculoasã, dacã e sã ne luãm dupã seceta de rezultate de performantã înregistratã în ultima perioadã la Colegiul Codreanu.
Pe 6 iunie s-au încheiat concursurile nationale de 3D design&printing, destinate elevilor, dar si profesorilor. În cadrul acestui concurs, profesorii înscrisi au avut oportunitatea de a-si elabora propriul proiect de lectie, în care sã integreze modelarea si imprimarea 3D în procesul de predare si învãtare, pe activitãti desfãsurate în scoalã si imprimarea 3D ca mijloc de predare si învãtare pentru un grup de elevi.
Proiectele înscrise în concurs au trecut prin etapa de preselectie, iar primele 10 proiecte cu cel mai mare punctaj s-au calificat în etapa de jurizare. Evaluarea proiectelor a fost realizatã de cãtre un juriu (stabilit anterior), în cadrul unei conferinte on-line în care participantii si-au sustinut si prezentat proiectele. Perioadele de desfãsurare a concursului au fost: pentru design proiect, în intervalul 22 ianuarie – 29 mai; înscriere participantilor în perioada 1 aprilie – 29 mai; preselectie proiecte, în intervalul 30 – 31 mai; jurizare în ziua de 2 iunie si acordarea premiilor a fost fãcutã începând cu 6 iunie. În realizarea proiectului, participantii trebuiau sã tinã cont de urmãtoarele aspecte: Imprimarea 3D este relevantã pentru procesul de învãtare; Proiectul de lectie nu este elaborat pentru cursul de modelare si imprimare 3D; Elevii sunt implicati în utilizarea imprimantei si a programelor specifice modelãrii 3D. Proiectul este original si nu încalcã drepturile de autor ale altor profesori. Jurizãrile finalistilor Concursurilor nationale 3DUTECH 2022 au avut loc online si au fost transmise live pe pagina web www.facebook.com/3dutech, unde sunt disponibile în continuare înregistrãrile. Cîstigãtorea Concursului 3DUTECH 2022 au fost o profesoarã din Iasi, de la Colegiul Economic-Administrativ, Mãdãlina Alice Ungureanu
Anul acesta elevii CNGRC au reușit performanțe notabile la olimpiade și concursurile. Din nefericire, condițiile pandemice din ultimii doi ani școlari au determinat și sistarea organizării concursurilor școlare, acest fapt având fără îndoială un rol decisiv în ceea ce privește scăderea palmaresului competițional.