spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
30-apr.-2024

Prima bere născută în Vaslui: „Ultimu’ Om” va ieși în lume la Festivalul Open Camp!

- Advertisement -
GAMĂ… Berea va fi disponibilă în trei sortimente: blondă (Pale Ale), roșie (Amber Ale) și neagră (Dark Ale).

NOU… Prima bere născută în Vaslui va fi lansată, la finalul acestei săptămâni, în cadrul Festivalului Open Camp. Se numește „Ultimu’ Om”, este artizanală, nepasteurizată, nefiltrată și conține, atenție, miere. Asta nu înseamnă că e o bere dulce, ci că are un grad de alcoolizare sporit natural. Berea va fi disponibilă atât la draft, cât și la sticlă, în trei sortimente: blondă (Pale Ale), roșie (Amber Ale) și neagră (Dark Ale). „Berea noastră este acea bere pe care ai vrea să o împarți cu toată lumea, dar alături de care ai vrea și să rămâi până la finalul petrecerii, să fii cel mai demn om care o bea: Ultimu’ Om”, spun producătorii în manifestul de pe sticla de bere. Nu va fi însă o bere creată doar pentru Festivalul Open Camp, produsul va fi comercializat în viitor în mai multe rețele. „Ne dorim să fim prezenți în cel puțin două-trei orașe reprezentative, în care există o cultură a berii, la anumite festivaluri, dar și în diferite locații fixe”, a declarat Ciprian Hordilă, unul dintre oamenii din spatele berii „Ultimu’ Om”. Apisrom Vaslui, unul dintre cei mai importanți producători de miere din țară, este la rândul sau partener în acest proiect.

Ideea berii „Ultimu’ Om” a apărut în urmă cu mai mulți ani în Secu, parcul în care tinerii din Vaslui obișnuiesc să se adune seară de seară. „De multe ori ne-am întrebat cum de nu avem și noi în Vaslui o bere, așa cum au, spre exemplu, județele Suceava și Neamț. Ne gândeam cum ar fi să avem o bere produsă în Vaslui, o bere a noastră, specifică zonei. Până să prindă contur, ideea s-a învârtit câțiva ani în mintea noastră. Nu prea știam de unde să o apucăm, dar lucrurile au devenit mai simple când, gâng la gând cu bucurie, ne-am întâlnit cu partenerii nostri de la Apisrom. Am format rapid o echipă de oameni creativi la care s-au mai alăturat și alte persoane și am lăsat conceptul să zburde. Ne dorim foarte mult ca de anul viitor să putem aduce și producția acasă, să putem spune că „Ultimu’ Om” este 100% vasluian”, a povestit Ciprian Hordilă. Denumirea berii nu a fost aleasă întâmplător, pentru că are în spate un concept original, sută la sută vasluian. „Ultimu’ om este o vorbă pe care noi, cei din Secu, o avem aproape dintotdeauna. Distracția începe la primul om și se termină la ultimu’. Sigur, numele poate fi asociat și cu o beție, «ultimu’ om», cel care se distrează peste măsură, exagerează, însă într-un sens mai profund, «ultimu’ om» este cel care reușește să facă față tuturor problemelor din societate și rămâne integru în ciuda tentațiilor de a deveni superficial. Sursa noastră de inspirație nu numai în ceea ce privește produsul, ci și conceptul a fost Festivalul Open Camp, adică spiritul autentic, curajos și liber pe care îl promovează de mai bine de zece ani. Dacă la nivel local berea „Ultimu’ Om” e un motiv de mândrie, pentru cei din alte județe cred că va fi o provocare. Numele îi va stârni să o deguste, iar după ce vor citi manifestul de pe etichetă o vor înțelege mult mai bine. Ilustrația de pe etichetă este reprezentativă – o horă între un om și o albină -, face referire nu doar la numele și produsul inclus în bere, adică la miere, ci transmite, din punctul meu de vedere, și un alt mesaj – si anume aceasta legatura strânsă intre om si albina si faptul ca dupa ultima albina probabil sunt sanse slabe sa mai existe omenire”, a povestit Ciprian Hordilă.

Ultimu’ Om, berea oficială a Festivalului Open Camp

Berea „Ultimu’ Om” va fi lansată vineri, odată cu începutul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Open Camp. „Este berea oficială a festivalului pentru că, așa cum am mai spus, a fost sursa noastră de inspirație. Este o bere de tip belgian, dar noi adăugăm miere pentru a crește nivelul de alcool și pentru a da plinătate, savoare și un gust deosebit produsului. Sunt trei sortimente: blondă (HONEY PALE ALE ) – 7,5% alcool, meșteșugită din două tipuri de malț și două tipuri de hamei; neagră (DARK ALE WITH HONEY) – 7,3% alcool, cuprinde trei tipuri de malț și trei tipuri de hamei, iar cea roșie (AMERICAN AMBER ALE) – 6% alcool, include patru tipuri de malț și cinci tipuri de hamei. Toate cele trei sortimente sunt maturate minim 30 de zile înainte de a fi servite. Nu este o bere produsă industrial, nici nu ne-am dorit acest lucru, pentru că vrem să o facem specială. Berea noastră este artizanală, nefiltrată și nepasteurizată, prin urmare nu va putea fi folosită decât în maximum 30 de zile de la data îmbutelierii. Noi considerăm că a ieșit un produs de calitate, așteptăm să vedem și reacțiile vasluienilor care vor fi prezenți la festival, pentru că cei cu care am discutat până acum s-au arătat foarte entuziasmați de idee și curioși să deguste berea”, a mai povestit Ciprian Hordilă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

    • S-au scremut mult ? daca n-au inspirație mai degrabă puneau numele localității, scurt si la obiect , si toți știau de unde e berea, berea de la ultimul om nu sugerează nici o zona geografica, cel mult alcoolici sau alcool de proasta calitate
      Eticheta insecticid e haioasa tare 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.