spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Amenzi usturătoare pentru cei care își vând voucherele de vacanță

- Advertisement -
PRACTICĂ… Bugetarii scot la vânzare tichetele de vacanță în mediul online, practica fiind întâlnită de cîțiva ani.

ATENȚIE… Românii care aleg să vândă voucherele de vacanță pe care le primesc de la stat, reușesc să cîștige bani buni din această afacere. Bugetarii scot la vânzare tichetele de vacanță în mediul online, practica fiind întâlnită de cîțiva ani.

Companii sau instituții din România oferă angajaților tichete de vacanță, iar cu ajutorul acestora pot cumpăra atât servicii de turism, cât și vacanțe în România, atât pentru angajatul respectiv cât și pentru familia sa. O condiție constă în existența contractului de muncă valabil. Voucherele de vacanță au și o dată de expirare, fiind necesar să fie utilizate până la acea dată. De multe ori, românii care au astfel de tichete anulează vacanța sau pur și simplu nu doresc să meargă, astfel că se gândesc la a scoate “un ban cinstit” de pe urma lor, vânzându-le. Proprietarii de hoteluri sau pensiuni sunt conștienți de faptul că persoana care face rezervarea sau se cazează nu este una și aceeași cu cea care este îndreptățită să utilizeze tichetele de vancanță, dar din dorința de a atrage bani în afacere, acceptă și în acest fel. La rândul lor, acești agenți economici riscă o amendă deloc mică. Potrivit Tudoriței Lungu de la Ministerul Turismului, cei care fac acest lucru încalcă actualul Cod Penal, fiind vorba despre o formă de fals de identitate. Bugetarii care sunt descoperiți că fac acest lucru riscă o amendă de până la 26.600 de lei.Pentru că cererea e mare și prețurile mai mici, aceștia nu duc lipsă de clienți, reușind să le vândă extrem de rapid. Chiar și pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului apare informația potrivit căreia aceste vouchere nu sunt transmisibile.Tichetele de vacanță pot fi utilizate doar de către titular și în baza actului de identitate. De asemenea, vânzarea acestor vouchere este strict interzisă. “Este regretabil faptul că avem astfel de derapaje în rândul beneficiarilor de vouchere de vacanță, cu atât mai mult că aceștia lucrează în instituțiile publice”, a declarat Tudorița Lungu. Valabilitatea acestor tichete de vacanță este de un an de la data emiterii, iar unitățile de cazare sau agențiile de turism care acceptă aceste vouchere emise pe numele unei alte persoane, riscă o amendă de până la 13.300 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Si de cind intra legea.. cu sanctiuni pentru vinzarea wab. De vacanta?. Dar cei care nu pot merge in statiuni. Ca au copii. Batrini in intretinere ce fac? Al naibii….dar daca un bugetar nu vrea in statiune.. vrea sa si ia o capra… bagati valoarea in salar si lasati oameni bugetari in pace…
    .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.