spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Parlamentul European condamnă declarațiile „deschis rasiste” ale lui Viktor Orban

- Advertisement -

Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au condamnat, vineri, declarațiile „deschis rasiste” ale prim-ministrului ungar, Viktor Orban. Într-un comunicat, liderii europeni au subliniat că astfel de declarații sunt în contradicție directă cu valorile Uniunii Europene.

„Noi, liderii grupurilor politice ale Parlamentului European, condamnăm cu fermitate recentele declarații deschis rasiste ale prim-ministrului Orban. Astfel de afirmații inacceptabile, care constituie o încălcare a valorilor noastre, consacrate și în tratatele UE, nu au loc în societățile noastre.

De asemenea, regretăm profund persistența cu care sunt apărate aceste afirmații inacceptabile ale prim-ministrului Orban.

Rasismul și discriminarea, în toate formele lor, trebuie condamnate inechivoc și combătute la toate nivelurile.

Cerem Comisiei și Consiliului să condamne de urgență această afirmație în cei mai duri termeni. Reiterăm, de asemenea, că Parlamentul European cere Consiliului să facă recomandările sale Ungariei în cadrul procedurii din Articolul 7 al Tratatului Uniunii Europene, și să ia în vedere și noile evoluții privind statul de drept, democrația și drepturile fundamentale din Articolul 2…https://www.digi24.ro/stiri/externe/parlamentul-european-condamna-declaratiile-deschis-rasiste-ale-lui-viktor-orban-2030931

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.