spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Patru bârlãdeni arestati preventiv pentru furturi „fãrã numãr” si un prejudiciu de peste 50.000 de lei (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

HOTI DUPÃ GRATII … Cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 16 si 35 de ani, toate din municipiul Bârlad, acuzate de furturi la mai multe societãti comerciale din Bârlad, au ajuns pe 5 septembrie a.c., în fata instantei. Doar patru au primit mandate de arestare preventivã, iar al cincilea, un individ de 18 ani, a primit de la procurorul de caz mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cele patru persoane care au ajuns pe 4 septembrie în arestul IPJ Vaslui, pentru 24 de ore, au primit câte 30 de zile de arest preventiv, fiind bãnuite de furturi de la mai multe societãti comerciale, prejudiciul fiind unul foarte mare! Prejudiciul este estimat la peste 50.000 de lei! Cei cinci au fost retinuti pentru 24 de ore, iar pe 5 septembrie, patru dintre ei au fost dusi la instantã, unde au primit mandatele de arestare preventivã pentru 30 de zile.

În data de 4 septembrie a.c., fatã de cei patru bãrbati, cu vârste între 17 si 49 de ani, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, a fost dispusã mãsura retinerii, pentru 24 de ore. Acestia au fost ieri prezentati Judecãtoriei Bârlad, cu propunere de arestare preventivã. Cei patru sunt: Vlãdut Petru Hurmuz, Liviu Costel Dragomir, Sergiu Batistã si Ionut Lupu. Persoanele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, sentinta nefiind definitivã, putând fi atacatã cu apel. Cei patru sunt bãnuiti cã, în perioada iulie – august a.c.,, ar fi comis, pe raza municipiului Bârlad, mai multe furturi din societãti comerciale, prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunilor este estimat la 50.000 lei. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Biroului Investigatii Criminale, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt calificat. Activitãtile au fost desfãsurate cu sprijinul luptãtorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui. Suportul de specialitate a fost asigurat de cãtre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Române si de Biroul de Analizã a Informatiilor Vaslui.

Vã reamintim cã pe 4 septembrie a.c. peste 45 de politisti si jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au pus în aplicare 4 mandate de perchezitie domiciliarã, la adrese din municipiul Bârlad. În cauza penalã în care au fost dispuse perchezitiile, se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de furt calificat. Ancheta este în curs de desfãsurare, politistii Biroului Investigatii Criminale, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, urmând a efectua cercetãri, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a persoanelor implicate. Actiunea s-a desfãsurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui. Suportul de specialitate a fost asigurat de cãtre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Române si de Biroul de Analizã a Informatiilor Vaslui. Cei cinci indivizi sunt bãnuiti cã au dat mai multe spargeri, la mai multi agenti economici de pe raza municipiului Bârlad, în lunile iulie si august a.c.. Prejudiciul este estimat la peste 50.000 de lei! Cei cinci au fost retinuti pentru 24 de ore, iar pe 5 septembrie au fost dusi la instantã unde au primit mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.