spot_imgspot_img
19.4 C
Vaslui
30-apr.-2024

Vasluiul va avea un Spital Municipal cu Sectii de Psihiatrie si Boli Infectioase

- Advertisement -

FINANTARE…Cu finantare prin Planul National de Redresare si Rezilientã, municipiul Vaslui va beneficia, în maxim 36 de luni de la începerea lucrãrilor, de un nou spital. Mai exact, conducerea judetului are în vedere refacerea fostului Spital Vechi si construirea a douã noi corpuri de clãdire. Una dintre ele ar trebui sã deserveascã sectia Boli infectioase si celãlalt sectia Psihiatrie. Valoarea totalã a investitiei se ridicã la 385.555.807,62 de lei, din care, 267.554.582 lei constructii si montaj.

Anuntatã, de cãtre primarul Vasile Pavãl, ca o investitie prioritarã pentru urmãtorii doi ani, clãdirea spitalului vechi din municipiul Vaslui va fi, într-un final, reabilitatã, numai cã sursa de finantare nu mai este Compania Nationalã de Investitii. Conform conducerii judetului, banii necesari, peste 385 de milioane de lei, vor veni prin Planul National de Redresare si Rezilientã. Astfel, prin realizarea acestei investitii, conducerea judetului si a municipiului Vaslui dau asigurãri cã va creste gradul de confort al pacientilor care apeleazã la sistemul medical public si se vor asigura spatii corespunzãtoare, modernizate si dotate în care actul medical sã se desfãsoare în cele mai bune conditii. Prin acest demers, se urmãreste si stimularea tinerilor specialisti sã profeseze într-un cadru modern si performant, limitându-se astfel migratia specialistilor cãtre capitala tãrii. Finantarea investitiei se va face din bugetul local al Judetului Vaslui si prin Planul National de Redresare si Rezilientã (PNRR). Aceasta are o valoare totalã de 385.555.807,62 lei (inclusiv TVA). Cofinantarea de la bugetul local al judetului va fi stabilitã odatã cu aprobarea finantãrii prin PNRR. Documentatia tehnico-economicã, faza SF, si indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii au fost deja aprobati. Prin acest demers s-a urmãrit construirea a douã corpuri principale de clãdire, unul pentru sectia de Boli infectioase si unul pentru sectii de psihiatrie, fizioterapie si recuperare medicalã. Din cauza modificãrilor legislative în domeniul constructiilor spitalicesti, pentru obtinerea avizelor de la Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui si Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã al Judetului Vaslui, pentru respectarea tuturor circuitelor interne necesare unei functionãri optime, se impunea ca suprafata destinatã construirii corpului de clãdire în care vor functiona sectiile de psihiatrie si boli cronice sã creascã. Desi aceastã suprafatã este mai mare decât suprafata admisã pentru compartimentele de incendiu ale clãdirilor civile, investitorii pot stabili arii construite mai mari pe proprie rãspundere. Astfel, dacã în prezent spitalul îsi desfãsoarã activitatea pe o suprafatã de 2.686 de mp, acum, investitorii au la dispozitie un teren de peste 20.000 de mp, în zona în care activeazã spitalul si pe care pot construi noul spital ce da deveni spital municipal. La noul spital al orasului, clãdirile vechi de peste 130 de ani vor fi dãrâmate, clãdirile aferente spitalului 2 urmând sã se ridice pe cei peste 20.000 mp disponibili. Clãdirile noi ale viitoarelor sectii vor fi legate printr-un spatiu comun, corpul central al spitalului. Vor fi construite clãdiri cu patru etaje, cu lifturi si locatii de preluare a urgentelor medicale ultramoderne.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Din ce dată 36 de luni?
    Sigur nu 36 de ani, că au trecut deja 32!
    Spital de 130 de ani, numai în România mai găsești!
    Plin de nosocomiale, fără condiții pt pacienți, mucegăit, mic, impropriu secolului 21. Dar asigurări de sănătate, se plătesc toată viața lunar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.