spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
30-apr.-2024

Scene șocante: mort ridicat din sicriu de polițiști, puși pe drumuri de doctorița de la Tătărăni care a suspectat o “sugrumare”

- Advertisement -
IREAL!… Doctorița Maniu de la Tătărăni lovește din nou: a pus procurorii pe familia mortului din Valea lui Bosie, bănuind o „sugrumare” a omului decedat de ciroză!

ȘOCANTĂ… Scene îngrozitoare s-au petrecut în localitatea Valea lui Bosie, comuna Tătărăni, la locuința bărbatului de 47 de ani, care a murit luni dimineață, după ce anterior fusese diagnosticat de medici cu ciroză hepatită. După un telefon la 112, la casa mortului a descins o echipă întreagă de anchetatori, împreună cu cei de la Medicina Legală, alertați cu privire la faptul că bărbatul ar fi murit sugrumat, nicidecum de boală. Au urmate clipe terifiante, atât pentru mama defunctului, cât și pentru polițiștii prezenți la fața locului. Mortul, care și așa era într-o stare fizică oribilă din cauza bolii și a rănilor netratate și cu un miros insuportabil, a trebuit scos din raclă. Abia ce fusese și el îmbrăcat cu un costum bun, primit de pomană, că a trebuit dezbrăcat și… anchetat ca la carte. A fost pus apoi în sac și dus la Medicină Legală pentru autopsie. Bănuiala trebuia înlăturată: a murit sau nu gâtuit bietul Ovidiu?! Tot tărăboiul a pornit de la medicul de familie din Tătărăni, Valentina Maniu, cea care a refuzat să vină la domiciliu, ca să constate decesul. Fără să știe de suferințele cronice ale propriului pacient, de evoluția stării sale de sănătate, deși îl avea în evidență, doctorița Maniu a fost cea care a suspectat din mijlocul cabinetului o… „sugrumare”!

Pe cât de nenorociți i-au fost ultimii ani de viață, în care, într-o sărăcie lucie, flămând și fără tratament corespunzător, s-a zbătut să supraviețuiască, pe atât de zbuciumate îi sunt, iată, și cele din urmă zile. Ovidiu Pălpănică din Valea lui Bosie nu a avut liniște, așadar, nici după ce a închis ochii și a fost pus într-un sicriu, primit de pomană. De îmbrăcat, l-a îmbrăcat tot un om milos, care i-a cumpărat un costum. Bărbatul a decedat luni dimineață, în jurul orelor 10,00, iar cei din jur l-au spălat după datină și l-au pus în sicriu. A început apoi demersul pentru obținerea certificatului de deces. Au fost anunțate autoritățile de moartea localnicului, atât Primăria, cât și medicul de familie. Numai că medicul Maniu nu a venit, după procedură, la locuința defunctului, ca să vadă exact decedatul, precum și documentele de la spitalul Huși, de unde bărbatul abia fusese externat. A anunțat atât Primăria, cât și aparținătorii că i se pare o „moarte suspectă” și, dacă nu vine Medicina Legală și procurorii să constate dacă nu cumva bărbatul a fost, de fapt, gâtuit, ea nu eliberează niciun certificat de deces. Sora mortului, Ileana, a fost cea care a sunat la 112, ca să anunțe necazul cu doctorița, care refuză să dea certificatul, fără de care nu poate fi înhumat fratele ei. Drept urmare, în Valea lui Bosie a ajuns o echipă întreagă de anchetatori.

Mortul a fost scos din raclă, băgat într-un sac și dus la Medicina Legală

Scoaterea mortului din sicriu, dezbrăcarea acestuia și examinarea escarelor cu aspect și miros îngrozitor a fost o provocare chiar și pentru anchetatori. Mama celui decedat plângea și le cerea anchetatorilor, să nu îi taie cumva costumul fiului ei, căci nu ar mai avea cu ce îl îmbrăca pentru înmormântare. De nevoie, pentru că așa cere procedura, mortul a fost pus într-un sac și luat la Medicina Legală. Acolo, lucrurile au fost clare, omul a murit din cauza bolii. Oricum era de notorietate că bietul Ovidiu era în ultima fază cu ciroză hepatică, iar în urmă cu puține zile fusese văzut de medicii spitalului din Huși. Defunctul a fost adus acasă de la Medicina Legală, iar înmormântarea își va continua cursul. În sărăcia din Valea lui Bosie, Marin Lila cu câțiva oamenilor milostivi vor să îl îngroape creștinește în cursul zilei de azi. „Uitați, am pus sicriul pe pat, căci în casă nu este nici măcar o masă unde să fie pus mortul. L-am pus pe pat”, spune Marin.

Doctorița Valentina Maniu iar e nervoasă: „Cu mine să nu vorbești decât de la 5 metri distanță, nu te apropia”!

Valentina Maniu

Medicul de familie de la Tătărăni, Valentina Maniu, nu s-a deranjat să vină la domiciliu să constate decesul, ci a preferat să trimită polițiștii și procurorii să îi facă treaba. A avut și un pic de dreptate, în sensul că cei din jur s-au grăbit să spele mortul și să îl pună în sicriu, ceea ce nu ar fi trebuit, dar dacă doctorița Maniu ar fi fost aproape de pacientul său, Ovidiu Pălpănică, ar fi știut prima, înainte lui Marin Lila, de exemplu, despre suferința acestui om, despre stadiul cirozei heptice și despre escarele cumplite, căpătate în urma lunilor zăcute în pat. Dar, fiind un medic de familie mai… atipic, recunoscut pentru accesele sale de furie, Valentina Maniu a procedat și în acest caz așa cum a crezut de cuviință. De remarcat faptul că hușeanul Lila care l-a găsit pe Ovidiu în urmă cu două săptămâni, într-un chin de nedescris, a mers la cabinetul medicului de familie, ca să-i ceară să vină să vadă de acest bolnav. Când a dat cu ochii de el în cabinet, Valentina Maniu l-a somat să nu aibă ce discuta cu ea, dacă nu stă la o distanță mai mică de 5 metri. „Am rămas uimit, mi-am făcut cruce. Așa ceva n-am mai văzut. Un doctor să se poarte așa?! A zis că la 5 metri să stau, dacă vreau să vorbesc cu dânsa. Era cam nervoasă. Am plecat, că nu am avut cu cine vorbi”, povestește Marin.

Mama lui Ovidiu

Doctorița Maniu a mai fost și în trecut „nervoasă”, când fie asistenta sa a sunat la 112, acuzând că a fost bătută măr chiar de doamna doctor, fie când unele mămici au relatat că au nimerit și ele la cabinet taman când Valentina Maniu nu era chiar într-un moment prea binevoitor. Până la urmă, în cazul de față, Medicina Legală a lămurit situația. „Oamenii de la Vaslui și domnii polițiști au fost foarte de treabă. Ne-au dat actele, îl îngropăm cum se cuvine, cum putem. Dar nu cred că mai trebuia să fie, săracul de el, luat dezbrăcat, tăiat, dus în sac și vai de capul lui. A fost o bătaie de joc, dar Dumnezeu e mare și vede”, a spus mama celui decedat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Domnilor de la presa….hotarativa ori e vinovata ori nu e vinovata ,Dna Dr. Conform legii, un Medic daca are suspiciuni asupra unu pacient decedat(mai ales ca il stia in ce mediu social traia decedatul),nu are voie sa se apropie de cadavru. Anunta politia si mai departe Medicina Legala.Asa este corect si legal.Mai cititi cand vreti sa aruncati cu pietre intr un medic.

    • E vinovata! Trebuia sa se deplaseze la domiciliul omului, sa vada decedatul, sa vada documentele medicale si biletul de externare dat cu vreo 2 zile inainte de medicii de la spitalul Husi, care l-au trimis acasa dupa ingrijiri de rigoare, intrucat era clar pe moarte, asa cum a si fost informata familia. „Mergeti acasa, ca intr-o zi, doua moare”. Acolo, doctorita in cauza, dupa minima examinare a cadavrului, trebuia sa alerteze autoritatile, daca i se parea ceva suspect, ca are gatul sucit, vanat sau ce mai vedea ea.
      ..
      Apoi e vinovata, ca desi era pacientul ei, doamna doctorita habar nu a avut o data macar sa treaca sa-l vada, sa stie ce e cu el. Sa ii dea o pastila. Dar asta e o practica in multe sate, din pacate, ca sa nu mai comentam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.