
URMEAZĂ… Noul bazar va fi recepționat parțial în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut de primarul Vasile Pavăl în ultima ședință de Consiliu Local. Potrivit acestuia, doar halele nu vor fi puse în funcțiune întrucât, până la acest moment, nu s-a rezolvat problema sistemului de stingere a focului în caz de incendiu. “Direcția de Administrare Piețe, Târguri și Oboare va intra în pavilionul administrativ și se va pune în funcțiune târgul de mașini, spălătoria, tot ce este acolo. Va rămâne o problemă neclarificată. Este vorba despre un grup de pompare care ridică presiunea pentru stingere în caz de incendiu, nu au încă ofertele de utilaje, să sperăm că le vom obține și vor pune și halele în funcțiune”, a explicat primarul Vasile Pavăl. Noul bazar trebuia să fie recepționat în 2021, însă lucrările au fost întârziate din cauza pandemiei și a efectelor provocate de aceasta: lipsa forței de muncă, imposibilitatea aprovizionării cu materiale în șantier.
Investiția de peste 20 de milioane de lei a Primăriei Vaslui are două părți componente: bazarul, cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp), și Târgul Auto, cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru 56 de tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari.
Sediul unde își desfășoară acum activitatea Direcția de Administrație Târguri și Oboare, predat constructorului
În ultima ședință de Consiliu Local, primarul Vasile Pavăl a anunțat că, luna următoare, se va pune în funcțiune partea administrativă a noului bazar și târgul auto, urmând să se rezolve și problema sistemului de stingere a focului în caz de incendiu: “Constructorul ne-a solicitat să facem recepția parțială a acestui obiectiv, cât de curând o vom face pentru a intra în obiectiv și a începe administrația lui. Va rămâne o problemă neclarificată. Este vorba despre un grup de pompare care ridică presiunea pentru stingere în caz de incendiu, nu au încă ofertele de utilaje, să sperăm că le vom obține și vor pune și halele în funcțiune. Cred că în luna noiembrie, Direcția de Administrare Piețe, Târguri și Oboare va intra în pavilionul administrativ și se va pune în funcțiune târgul de mașini, spălătoria, tot ce este acolo, rămânând doar halele, unde trebuie să completăm acest punct de ridicare a presiunii. Vom face acest lucru dintr-un considerent foarte important: sediul unde își desfășoară acum activitatea Direcția de Administrație Târguri și Oboare va trebui să fie predat constructorului, pentru că astăzi am predat amplasamentul pentru depoul de trolee. Astfel, trebuie să mutăm această Direcție acolo și realizăm două obiective: începem proiectul cu depou, dar și administrarea târgului, a bazarului. Între timp vom clarifica și cu licitațiile și ocuparea spațiilor în hale. Firma care se ocupă de executare este din Cluj, are acționariat spaniol, am făcut nenumărate intervenții pentru a definitiva acest obiectiv, pentru a-l pune în funcțiune”.
Viceprimarul Braniște: “Acolo trebuie un sistem suplimentar de pompe pentru a asigura debitul apei”
Concret, autoritățile locale nu pot recepționa halele în care își vor putea desfășura activitatea până nu va achiziționată o pompă suficient de puternică, care să asigure debitul apei. Viceprimarul Lucian Braniște a explicat, luna trecută, întreaga problemă: “La noul bazar avem o situație ce ține de proiectarea instalației, în sensul că acolo trebuie un sistem suplimentar de pompe pentru a asigura debitul apei. Aceste pompe care ne împiedică să dăm drumul noului bazar au fost prevăzute în proiect de la bun început numai că dimensionarea lor nu asigura debitul necesar. Între timp s-a schimbat sistemul de stingere a incendiilor, prin montarea unor sprinklere. Până acum nu s-a emis avizul pentru că nu aveam aceste sprinklere. Vorbim de acel sistem care face ca, în cazul unui incendiu, apa să cadă de sus, din tavan. Trebuie spus că proiectul noului bazar s-a făcut pe vechea legislație, care nu prevedea un asemenea sistem de stingere a incendiilor. Legislația nouă, pentru a se putea emite avizul de securitate la incendiu, ne-a obligat să montăm acele sprinklere”, a declarat viceprimarul Braniște.
dar de ce nu ziceti si de tablourile de curent electric care iau foc la cea mai mica suprasarcina sau ca se lasa asfaltul in spatele halelor
Parcare cu plata pentru toata lumea,astfel aceasta va fi plina doar cu masinile comerciantilor, sau parcarea masinilor acestora pe latura de Nord in spatii rezervate si prevazute in contractele ce vor fi incheiatae pentru ocuparea magazinelor.
Sunt pests 100 de locuri de parcare in noul bazar. In bazarul actual, daca sunt zece persoane care vin cu masina. Asa ca stai linistit. O problema o sa fie cu locuitorii din zona care o sa creada la inceput ca parcarea s-a facut pentru ei, ci nu pentru un spatiu comercial. Asa a fost si la kaufland la inceput, dar i-au rezolvat imediat.
Ce se întâmplă cu noul bazar arată nivelul de profesionalism al celor din Primăria Vaslui. Sa ridici de la zero o construcție și cu toate astea să nu fii în stare să obții avizele ISU, spune multe despre ce „competenți” zac prin birourile alea. Probabil va
fi pus în funcțiune cât mai aproape de campania electorală, să nu care cumva să uităm de realizările mărețului conducător. Rușine, rușine, rușine!
Observație foarte buna…au avut câțiva ani la dispozitie sa gaseasca o solutie…dar lor le ardea de bere si mici cu toate curvele în chiloti pe scena cand din buci în centru orașului pe banii amaratilor de Vasluieni.Nu degeaba rad toti de noi…acum Vasile Săracu este si fudul….vrea aeroport…sa-si faca pe tarlaua lui daca isi permite….ca a furat destul cate mandate a fost primar.Abia, abia o sa-si faca Brașovul aeroport…La Vaslui peste 1000 de ani…cand o sa puna lumea mana pe munca si o sa lase sticla de băutură si ghioaga jos din mana.